Szeretsz enni? Ezekbe a városokba érdemes elutaznod: itt vannak a legjobb konyhák

Zabolai Margit
Írta: ,
Szeretsz enni? Ezekbe a városokba érdemes elutaznod: itt vannak a legjobb konyhák

Kép forrása: unsplash

Nem lehetek én az egyetlen, aki már a repülőn azt nézegeti az úti könyvben, hogy leszállás előtt hol fog először enni. Ha a nyaralásból te is a helyi fogásokat, a hangulatos éttermeket vagy a jó borokat élvezed leginkább, akkor ezeket a városokat vedd fel a bakancslistádra!

Nem is kétséges, hogy egy olasz várossal kezdünk, hiszen az ételeknek, az étkezésnek hatalmas szerepe van az olasz kultúrában.

A toszkán tájakon a legkisebb kávézókban és büfékben is isteni fogásokat ehetsz, de érdemes ellátogatni a helyi piacokra is friss zöldségekért és gyümölcsökért, olajbogyóért vagy érlelt balzsamecetért.

Az olívaolajat egyébként itt szinte minden tájegységen másképpen készítik, és esküsznek rá, hogy az övék az igazi: van karcos, szűretlen és lágy, selymes ízű is, érdemes mindet megkóstolni, és ha rajongasz a helyi finomságokért, a borókabogyóval fűszerezett vaddisznópörköltet semmi esetre se hagyd ki!

Reggelire kezdj egy finom croissant-tal vagy valamilyen mennyei, aprócska péksüteménnyel, a város felfedezése közben egyszer-egyszer álljatok meg friss bagettért, brie sajtért, és öblítsetek le mindent kiváló francia pezsgővel, a vacsora alatt pedig semmiképpen se hagyjátok ki a fűszeres vajjal ízesített éti csigát, ha pedig egy cukrászda előtt haladtok el, ne is próbálj meg ellenállni a szemet gyönyörködtető macaronoknak.

A párizsiak jellemzően kisebb adagokat, apró fogásokat esznek, de ügyelnek rá, hogy minden egyes falat igazi mestermű legyen, aminek már a látványával elkezdődik a kulináris élmény.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató