Azt suttogják, szellemek laknak itt – A világ 3 legborzongatóbb turista célpontja

Írta: ,

Van, akinek a nyaralás a tengerpartot meg a pálmafákat jelenti, mások aktívabb kikapcsolódásra vágynak. És olyanok is vannak, akik kifejezetten élvezik a borzongást, és keresik az olyan helyeket, ahol lúdbőrözhetnek egy kicsit. Az alábbi helyszínekről azt suttogják, szellemet, rossz erők járják őket, vagy éppen csak kiver tőlük a víz minden normális embert – mégis turisták ezrei keresik fel őket minden évben. Te meg mernéd látogatni őket? (Figyelem: a képek megtekintését csakis erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk!)

Babák szigete, Mexikó Kép forrása: jackbrummet.blogspot.com

Egy sziget, telis-tele játék babával. Mi sem lehetne bájosabb, igaz?

Nos, gyakorlatilag bármi: a mexikói babák szigetétől ugyanis minden normális embernek a haja is égnek áll, az egyébként elhagyatott szigetet ugyanis bizarr külsejű, fákra ültetett vagy lógatott, sokszor viharvert babák lakják.

Az egész őrület 50 évvel ezelőtt kezdődött, amikor a sziget egyetlen lakója, Don Julian Santana egy kislány vízbe fulladt testét találta meg a sziget kanálisában.

A szörnyű felfedezéstől valószínűleg megbomlott az elméje, mindenhol a kislány szellemét kezdte látni, és hamarosan játék babákat hagyott neki szanaszét az erdőben, hogy a szellem gyereknek legyen mivel játszania.

A végzetét nem tudta elkerülni Kép forrása: Wikipédia

Mára hagyománnyá vált, hogy aki a szigetre érkezik, egy babát is hoz magával, amit aztán az egyik fára kötözve az enyészetre bíz…

Bizarr adalék, hogy Don Julian Santanat 2001-ben utolérte a végzete, és a kislányhoz hasonlóan, az ő élete is ugyanabban a kanálisban ért véget: vízbe fúlt a saját háza mögött.

A helyiek persze rögtön arról kezdet suttogni, hogy a férfi életét a babák oltották ki, melyeket az idők során gonosz szellemek szálltak meg, és nem örültek annak, hogy élő társaságuk akadt a saját kis szigetükön.