Azt suttogják, szellemek laknak itt – A világ 3 legborzongatóbb turista célpontja

Írta: ,

Van, akinek a nyaralás a tengerpartot meg a pálmafákat jelenti, mások aktívabb kikapcsolódásra vágynak. És olyanok is vannak, akik kifejezetten élvezik a borzongást, és keresik az olyan helyeket, ahol lúdbőrözhetnek egy kicsit. Az alábbi helyszínekről azt suttogják, szellemet, rossz erők járják őket, vagy éppen csak kiver tőlük a víz minden normális embert – mégis turisták ezrei keresik fel őket minden évben. Te meg mernéd látogatni őket? (Figyelem: a képek megtekintését csakis erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk!)

Babák szigete, Mexikó Kép forrása: jackbrummet.blogspot.com

1/6 Babák szigete, Mexikó

Egy sziget, telis-tele játék babával. Mi sem lehetne bájosabb, igaz?

Nos, gyakorlatilag bármi: a mexikói babák szigetétől ugyanis minden normális embernek a haja is égnek áll, az egyébként elhagyatott szigetet ugyanis bizarr külsejű, fákra ültetett vagy lógatott, sokszor viharvert babák lakják.

Az egész őrület 50 évvel ezelőtt kezdődött, amikor a sziget egyetlen lakója, Don Julian Santana egy kislány vízbe fulladt testét találta meg a sziget kanálisában.

A szörnyű felfedezéstől valószínűleg megbomlott az elméje, mindenhol a kislány szellemét kezdte látni, és hamarosan játék babákat hagyott neki szanaszét az erdőben, hogy a szellem gyereknek legyen mivel játszania.

A végzetét nem tudta elkerülni Kép forrása: Wikipédia

2/6 A végzetét nem tudta elkerülni

Mára hagyománnyá vált, hogy aki a szigetre érkezik, egy babát is hoz magával, amit aztán az egyik fára kötözve az enyészetre bíz…

Bizarr adalék, hogy Don Julian Santanat 2001-ben utolérte a végzete, és a kislányhoz hasonlóan, az ő élete is ugyanabban a kanálisban ért véget: vízbe fúlt a saját háza mögött.

A helyiek persze rögtön arról kezdet suttogni, hogy a férfi életét a babák oltották ki, melyeket az idők során gonosz szellemek szálltak meg, és nem örültek annak, hogy élő társaságuk akadt a saját kis szigetükön.

Múmiák katakombája, Olaszország Kép forrása: travelingdictionary.com

3/6 Múmiák katakombája, Olaszország

Amikor a palermói kapucinus rend tagjainak temetője betelt saját halottaikkal, és legújabban elhunyt testvérüket nem tudták hová temetni, úgy döntöttek, hogy testét mumifikálják, és a templom alatti katakombákban helyezik végső nyugalomra.

A dolog olyan jól bevált, hogy a szerzetesek évszázadokon keresztül minden halottukat ide temették el.

Különös módon még egyfajta divathullámot is elindítottak, és a környékbeliek tehetős emberek körében hamarosan státuszszimbólummá vált a katakombákba temetkezni.

Múmiák serege Kép forrása: travelingdictionary.com

4/6 Múmiák serege

Nincs mit csodálkozni azon, hogy egy idő után a katakombák helyei is megteltek, 1871 után már csak a környék valóban híres embereit helyezték itt végső nyugalomra, a legutolsót az 1920-as években.

Mára a katakombákban több mint 8000 múmia várja a végtelent, földi sorsuk szerint meghatározott helyeken: külön a nők, a férfiak, a gyerekek, a szüzek, a szerzetesek, a papok és a dolgozók.

 

A katakombákban sétálva több olyan halottat is láthatsz, amelyik valamilyen pózba merevedve került ide, két gyermek mumifikálódott holtteste például egy kő széken ücsörög.

Pluckley, Anglia Kép forrása: meetup.com

5/6 Pluckley, Anglia

Pluckley egy szokásos, álmos angliai kis falucskának tűnik, a jellegzetes házikók és aprócska dombok mellett azonban itt valami egészen más is megbújik a reggeli gomolygó köd mögött: úgy vonult be a turista könyvekbe, mint Nagy-Britannia legtöbb kísértetnek otthont adó települése.

Ugyan a lakosok között még mindig több az élő lélek, mint a holt, de nehéz olyan utcácskát találni, amihez ne kapcsolódna kísértethistória.

Az 1000 fős településen állítólag 12 szellem is végső tanyát vert – ezzel a település 1989-ben a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerült

A sikoltó férfi és a Rémület sarok lakói Kép forrása: lensmodern.com

6/6 A sikoltó férfi és a Rémület sarok lakói

Pluckley talán leghíresebb szelleme a sikoltó férfi, aki az egykori téglagyár területén, egy balesetben lelte halálát, fájdalmas kínsikolyát pedig sokan ma is hallani vélik.

Egy útelágazásban, a Rémület sarkán egy helyiek által kivégzett útonálló és egy cigányasszony szelleme kísért, a Rózsaudvar villájában pedig a Dering család egyik hölgytagja, aki reménytelen szerelme miatt öngyilkosságot követett el, minden délután, halála órájának idején hívogatja szeretett kutyáit.

Szerelme egy helyi szerzetes volt, akinek a Dering hölgy halála után megszakadt a szíve, és természetesen az ő barna csuhás szellemét is látni a Greystones ház körüli mezőn.