4 repülős úti cél, őszi hétvégékre - Csapd fel az Európa térképet!

Marity Mira
Írta: ,

Noha a nyárnak vége van, a kalandoknak, a pár napos felfedező utazgatásoknak, a hosszú hétvégés városlátogatásoknak most jött el az ideje.

A fapados légitársaságok egyre bővülő választéka lehetővé teszi, hogy pénztárcakímélő megoldásokat találjon az, aki szeretne a kontinensen belül barangolni ahelyett, hogy pokrócba burkolózva várja az első hóesést. Sok légitársaság ajánl úgynevezett „city break”-eket, amelyek kimondottan arra alkalmasak, hogy fel lehessen fedezni Európa izgalmas nagyvárosait.

Nem csak Róma, Párizs vagy Berlin lehet érdekfeszítő úti cél, hanem azok a desztinációk is, amelyeket még nem fedeztek fel az utazóbloggerek, és emiatt nem zsúfoltak a turistacsoportoktól. Csapd fel a térképet, és less rá egy last minute repülőjegy ajánlatra, hátha a következő péntek délutánon egy közeli és különleges helyen landolsz majd!

Belgium – Brugge Kép forrása: shalamov/Depositphotos

Nagyobb bőrönd nélkül akár pár ezer forintért is elrepülhetsz a belga fővárosba, Brüsszelbe.

Noha rengeteg látnivaló akad ott is, a híres Pisilő Kisfiú (Manneken Pis) fotózása után tankolj fel az ellenállhatatlan belga bonbonokból (Poirot kedvence is ez volt), és irány a pályaudvar.

Innen nem egészen másfél óra vonatozás után eljutsz a megkapóan egyedi kis középkori városba, Brugge-be. A patinás kőépületeket középkori atmoszféra lengi körül, a történelmi óvárosban lagúnák vannak az utcák helyett.

A flamand település a világörökség része, és megszámlálhatatlan látnivalói közül bűn kihagyni a Begina-házakat, melyekben a leghíresebb apácarend tagjaival még ma is találkozhatsz.

Olaszország – Nápoly Kép forrása: gregorylee/Depositphotos

Ha Róma már unalmas, Milánó túl urbánus, Velencét meg a karneválra tartogatod, repülj Nápolyba, ahol még az időjárás is jóval kedvezőbb az őszi hónapokban, mint itthon.

Campania fővárosa harsány és kaotikus, színes és nyüzsgő, a hírhedt sikátorok pont olyanok, mint ahogyan a maffia filmekben láttuk.

A pizzát itt találták fel, így illik megkóstolni

 A történelmi belvárost szeli át a Spanyol Negyed, ahol a legjobb vásárfiát lehet kapni a legkedvezőbb áron. Az utcasarkokon kerekes bodegákból árulják a valódi citromdarabkákkal tömött sorbetet, a piazzák apró kávézóiban pedig kötelező megkóstolni a jeges-krémes mennyei café del nonno-t, ami Nagypapa kávéja néven híresült el.

A város kiváló tranzitszálló, és a legszebb hajó- és komp utazásokat is innen lehet indítani Capri szigetére vagy az Amalfira, Procidára vagy Ischiára.