5 repülős úti cél, őszi hosszú hétvégékre - Csapd fel az Európa térképet!

Marity Mira
Írta: ,

Noha a nyárnak vége van, a kalandoknak, a pár napos felfedező utazgatásoknak, a hosszú hétvégés városlátogatásoknak most jött el az ideje.

A fapados légitársaságok egyre bővülő választéka lehetővé teszi, hogy pénztárcakímélő megoldásokat találjon az, aki szeretne a kontinensen belül barangolni ahelyett, hogy pokrócba burkolózva várja az első hóesést. Sok légitársaság ajánl úgynevezett „city break”-eket, amelyek kimondottan arra alkalmasak, hogy fel lehessen fedezni Európa izgalmas nagyvárosait.

Nem csak Róma, Párizs vagy Berlin lehet érdekfeszítő úti cél, hanem azok a desztinációk is, amelyeket még nem fedeztek fel az utazóbloggerek, és emiatt nem zsúfoltak a turistacsoportoktól. Csapd fel a térképet, és less rá egy last minute repülőjegy ajánlatra, hátha a következő péntek délutánon egy közeli és különleges helyen landolsz majd!

Belgium – Brugge Kép forrása: shalamov/Depositphotos

Nagyobb bőrönd nélkül akár pár ezer forintért is elrepülhetsz a belga fővárosba, Brüsszelbe.

Noha rengeteg látnivaló akad ott is, a híres Pisilő Kisfiú (Manneken Pis) fotózása után tankolj fel az ellenállhatatlan belga bonbonokból (Poirot kedvence is ez volt), és irány a pályaudvar.

Innen nem egészen másfél óra vonatozás után eljutsz a megkapóan egyedi kis középkori városba, Brugge-be. A patinás kőépületeket középkori atmoszféra lengi körül, a történelmi óvárosban lagúnák vannak az utcák helyett.

A flamand település a világörökség része, és megszámlálhatatlan látnivalói közül bűn kihagyni a Begina-házakat, melyekben a leghíresebb apácarend tagjaival még ma is találkozhatsz.

Dánia – Koppenhága Kép forrása: Catuncia-01/Depositphotos

Ha jól felöltözöl és észak felé veszed az utat, válaszd Andersen mesehősének, a kis hableánynak a városát. Maga a sellőszobor valóban meglepően kicsi, de megéri vele fotót készíteni, és egyben bejárni a hangulatos színes hanza házakkal tűzdelt part menti sétányt.

Ezzel az utazással is két legyet üthetsz egy csapásra, mert Koppenhágából az Öresund hídon keresztül 40 perces vonatút alatt Malmőbe jutsz.

A Malmöhus erőd rőt és robosztus falai messziről látszanak, és legendás letűnt reneszánsz időket idéznek.

A belvárosban vétek kihagyni a leghangulatosabb kis ódon főteret, a Lilla Torgont, ahol novemberben már ínycsiklandozó forró glöggel (fűszeres-magvas forralt bor) várják a didergő turistákat.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba