5 meseszép, rejtett vidéki úti cél Európában

Nagy Niki
Írta: ,
5 meseszép, rejtett vidéki úti cél Európában

Tele az internet, az Instagram és a Facebook a klasszikus, divatos európai úti célokkal: Róma, Milánó, Párizs, Berlin, Barcelona – mindet látni kell egyszer, de nem érdemes itt leragadni. A nagyobb városok körül fekvő ékszerdobozokba is szinte kötelező ellátogatni, hiszen itt lehet csak igazán átvenni a helyiek életritmusát és megfigyelni, hogyan élik egy idegen országban a mindennapjaikat. Ha utazol, ezt az öt álomszép, rejtett úti célt mindenképp írd fel a bakancslistádra!

Ha inkább a természet híve vagy, és kevésbé a városnézésé, ezt a kis falut látnod kell: mi raftingolni érkeztünk, de egy pihentető hétvégét is érdemes eltölteni a hagyományos osztrák parasztházakban, ahol hajnalban köd ereszkedik az Enns völgyére, hallod a folyó zúgását, a tehenek bőgését, és látod a csillagokat.

A környéken nagyon jó túraútvonalak vannak, de ha csak el akarsz vonulni egy kicsit a nyüzsgő nagyvárosból, akkor is tökéletes úti cél lehet.

A Bordeaux-hoz közeli hegyközség egy igazi középkori kis városka, olyan, mintha itt megállt volna az idő. A híres borvidék történelme hosszú időre nyúlik vissza, a szőlőhegyek ölelte táj nagyrészt megmaradt a párszáz évvel ezelőtti állapotában.

Nevét egy Émilion nevű bencés szerzetesről kapta, aki az itt található mészkőbarlangba vonult be néhány társával együtt. Nem meglepő, hogy Szent Émilion lett a borászok védőszentje. A település a Santiago de Compostelába tartó zarándokok útjába esik, ennek köszönheti számtalan kolostorát, templomát és zarándokszállását, amelyek a 11. században épültek.

Saint-Émilionnak elképesztő hangulata van, vétek kihagyni, ha valaki Bordeaux környékén jár: a kacskaringós utcák, a legelgető bárányok, a remek bor mind különlegessé teszik a várost.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?