5 meseszép, rejtett vidéki úti cél Európában

Nagy Niki
Írta: , Frissítve:
5 meseszép, rejtett vidéki úti cél Európában

Tele az internet, az Instagram és a Facebook a klasszikus, divatos európai úti célokkal: Róma, Milánó, Párizs, Berlin, Barcelona – mindet látni kell egyszer, de nem érdemes itt leragadni. A nagyobb városok körül fekvő ékszerdobozokba is szinte kötelező ellátogatni, hiszen itt lehet csak igazán átvenni a helyiek életritmusát és megfigyelni, hogyan élik egy idegen országban a mindennapjaikat. Ha utazol, ezt az öt álomszép, rejtett úti célt mindenképp írd fel a bakancslistádra!

Ha inkább a természet híve vagy, és kevésbé a városnézésé, ezt a kis falut látnod kell: mi raftingolni érkeztünk, de egy pihentető hétvégét is érdemes eltölteni a hagyományos osztrák parasztházakban, ahol hajnalban köd ereszkedik az Enns völgyére, hallod a folyó zúgását, a tehenek bőgését, és látod a csillagokat.

A környéken nagyon jó túraútvonalak vannak, de ha csak el akarsz vonulni egy kicsit a nyüzsgő nagyvárosból, akkor is tökéletes úti cél lehet.

A Bordeaux-hoz közeli hegyközség egy igazi középkori kis városka, olyan, mintha itt megállt volna az idő. A híres borvidék történelme hosszú időre nyúlik vissza, a szőlőhegyek ölelte táj nagyrészt megmaradt a párszáz évvel ezelőtti állapotában.

Nevét egy Émilion nevű bencés szerzetesről kapta, aki az itt található mészkőbarlangba vonult be néhány társával együtt. Nem meglepő, hogy Szent Émilion lett a borászok védőszentje. A település a Santiago de Compostelába tartó zarándokok útjába esik, ennek köszönheti számtalan kolostorát, templomát és zarándokszállását, amelyek a 11. században épültek.

Saint-Émilionnak elképesztő hangulata van, vétek kihagyni, ha valaki Bordeaux környékén jár: a kacskaringós utcák, a legelgető bárányok, a remek bor mind különlegessé teszik a várost.

Legolvasottabb cikkek

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!