5 álomszép, rejtett vidéki úti cél Európában

Nagy Niki
Írta: ,
5 álomszép, rejtett vidéki úti cél Európában

Tele az internet, az Instagram és a Facebook a klasszikus, divatos európai úti célokkal: Róma, Milánó, Párizs, Berlin, Barcelona – mindet látni kell egyszer, de nem érdemes itt leragadni. A nagyobb városok körül fekvő ékszerdobozokba is szinte kötelező ellátogatni, hiszen itt lehet csak igazán átvenni a helyiek életritmusát és megfigyelni, hogyan élik egy idegen országban a mindennapjaikat. Ha utazol, ezt az öt álomszép, rejtett úti célt mindenképp írd fel a bakancslistádra!

A Bordeaux-hoz közeli hegyközség egy igazi középkori kis városka, olyan, mintha itt megállt volna az idő. A híres borvidék történelme hosszú időre nyúlik vissza, a szőlőhegyek ölelte táj nagyrészt megmaradt a párszáz évvel ezelőtti állapotában.

Nevét egy Émilion nevű bencés szerzetesről kapta, aki az itt található mészkőbarlangba vonult be néhány társával együtt. Nem meglepő, hogy Szent Émilion lett a borászok védőszentje. A település a Santiago de Compostelába tartó zarándokok útjába esik, ennek köszönheti számtalan kolostorát, templomát és zarándokszállását, amelyek a 11. században épültek.

Saint-Émilionnak elképesztő hangulata van, vétek kihagyni, ha valaki Bordeaux környékén jár: a kacskaringós utcák, a legelgető bárányok, a remek bor mind különlegessé teszik a várost.

Mi nagyon szeretjük Eindhovent, annak ellenére, hogy viszonylag egy unalmas város (kivéve, ha éppen a karneválra sikerül megérkezned, mert akkor aztán reggel 10-től bulizhatsz hajnalig szinte bárhol), viszont ami még nála is jobban lenyűgözött minket, az az egyik külvárosi területe, Nuenen volt.

A kis falu leginkább arról híres, hogy itt élt egy ideig Vincent van Gogh (1883-1885), az apja a helyi templomban dolgozott, ő pedig beleszerelmesedett a szomszéd lányba.

Mindezt egyébként el is olvashatjuk és meg is hallgathatjuk a nagyon hangulatos kisváros utcáin, ami inkább hasonlít egy holland Stars Hollowhoz, mint bármi máshoz. Kétszer is voltunk, és még simán visszamennénk néhányszor.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)