Rejtett kincsek Európában – Csodás helyek, ahova egyszer el kell jutnod

Balatoni Dóra
Írta: ,
Rejtett kincsek Európában – Csodás helyek, ahova egyszer el kell jutnod

Kép forrása: frenchmoments.eu

A tavasz a városlátogatások szezonja, nincs is annál jobb, mint egy hosszabb hétvégét eltölteni valamelyik hangulatos európai kisvárosban. Kávét szürcsölgetni egy kávézóban, helyi borokat kóstolgatni és sétálgatni a tengerparton… Ugye milyen jól hangzik? Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 pazar helyet a kontinensről, ahol bátran eltölthetsz pár napot és még nagy tömeggel sem kell számolnod!

Piran, Szlovénia Kép forrása: beautifullife.info

Érdekes módon, ha tengerpartra vágynak az autóval rendelkező magyar családok, akkor többnyire Horvátország felé veszik az irányt, pedig a szlovén tengerpart sincs messzebb.

Nyugati szomszédaink egy 47 kilométer hosszú partszakasszal rendelkeznek, ami nem túl sok, de mégis pont elég ahhoz, hogy egy kicsit irigykedjünk rájuk.

Az Isztriai-félsziget nyugati részén húzódó Pirant autóval nagyjából 5-6 óra alatt elérhetjük.

A kisváros egyszerűen mesés: az utakat ciprusfák szegélyezik, az óvárost olaszos hangulatú sikátorok hálózzák be, a kikötő pedig a ringatózó hajókkal lenyűgöző!

Lugano, Svájc Kép forrása: skihq.net

Svájcban, az olasz határ közelében húzódik a mesebeli Lugano. Szerencsére könnyen eljuthatunk ide, talán egy egyik legegyszerűebb megoldás, ha elrepülünk Milanóba, onnan pedig busszal utazunk tovább észak felé.

Ha odaértünk, érdemes a városban felülni a siklóra, ami felvisz arra a hegyre, ahonnan festői kilátás nyílik a környező hegyekre és a tóra.

Sétálgathatunk továbbá az olasz stílusú házak, paloták között, a kikötőben és a pálmafákkal tarkított tóparton is, el lehet itt tölteni akár egy hosszabb romantikus hétvégét is.