Rejtett kincsek Európában – Csodás helyek a kontinensen, ahova egyszer el kell jutnod

Balatoni Dóra
Írta: ,
Rejtett kincsek Európában – Csodás helyek a kontinensen, ahova egyszer el kell jutnod

Kép forrása: frenchmoments.eu

A tavasz a városlátogatások szezonja, nincs is annál jobb, mint egy hosszabb hétvégét eltölteni valamelyik hangulatos európai kisvárosban. Kávét szürcsölgetni egy kávézóban, helyi borokat kóstolgatni és sétálgatni a tengerparton… Ugye milyen jól hangzik? Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 pazar helyet a kontinensről, ahol bátran eltölthetsz pár napot és még nagy tömeggel sem kell számolnod!

Piran, Szlovénia Kép forrása: beautifullife.info

Érdekes módon, ha tengerpartra vágynak az autóval rendelkező magyar családok, akkor többnyire Horvátország felé veszik az irányt, pedig a szlovén tengerpart sincs messzebb.

Nyugati szomszédaink egy 47 kilométer hosszú partszakasszal rendelkeznek, ami nem túl sok, de mégis pont elég ahhoz, hogy egy kicsit irigykedjünk rájuk.

Az Isztriai-félsziget nyugati részén húzódó Pirant autóval nagyjából 5-6 óra alatt elérhetjük.

A kisváros egyszerűen mesés: az utakat ciprusfák szegélyezik, az óvárost olaszos hangulatú sikátorok hálózzák be, a kikötő pedig a ringatózó hajókkal lenyűgöző!

Eguisheim, Elzász, Franciaország Kép forrása: bluepueblo.tumblr.com

Franciaország legszebb falujának választották, mégis méltatlanul kevés szó esik Eguisheimről. A csodás települést szűk utcácskák és tipikus elzászi stílusban épült, fagerendás lakóházak alkotják.

Érdemes erre járni tavasszal, amikor mindent csupa színes virág borít, de természetesen az év bármely szakában eljöhetünk ide, hogy részesei legyünk ennek a csodának.

Jól kiépített kerékpárutak várnak mindenkit, és nem szabad kihagyni a kiváló helyi borokat sem.

Az elzászi falvakat egy 170 kilométer hosszú úgynevezett „borút” köti össze. Autózás közben nem csak nézelődni érdemes (a táj csodaszép!), hanem megállni néha és egy egynapos pihenőt tartani kezünkben egy pohár finom nedűvel.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató