Ez lenne a pokol kapuja? Olyan, mintha megnyílt volna a föld!

Zabolai Margit
Írta: ,
Ez lenne a pokol kapuja? Olyan, mintha megnyílt volna a föld!

A természet egyszerre lenyűgöző, ereje pedig sokszor szinte félelmetes. Az alábbi kanyonok mélysége és sziklái például néhol úgy festenek, mintha a föld megnyílt volna a pokol felé, máskor pedig olyanok, mintha a földi paradicsomot rejtenék.

Jarlung-Cangpo kanyon, Tibet Kép forrása: Wikipédia

Sokak szerint a világ legmélyebb kanyonja, de az bizonyos, hogy hosszabb, mint a Grand Canyon az USA-ban, felszíne pedig a rengeteg folyónak és a hihetetlen mélységeknek és magasságoknak köszönhetően olyan, mintha nem is evilági lenne, az ide látogató pedig könnyen elhinné, hogy távoli lelkek látogatják ezt az egyszerre hátborzongató és lenyűgöző tájat.

Tibet híres kanyonja mindenképpen a világ legelképesztőbb helyszínei közé tartozik, ahol az ember megérezheti, milyen aprócska is.

Verdon-szurdok, Franciaország Kép forrása: fabuloustraveling.com

Az európai Grand Canyon-ként is emlegetett Verdon-szurdok vagy Verdon-kanyon 25 kilométer hosszan, 800 méteres mélységével szeli át a festői szépségű Provance földjét, mélyében pedig a káprázatosan kék színű Verdon-folyó kanyarog.

A hófehér, hátborzongatóan meredek sziklákat a folyó 25 millió éven keresztül gyalulta simára, így nem aki a kanyonba látogat, az egyszerre érezheti a torkában dobogni a szívét a borzongató mélység és a pazar táj szépsége miatt.

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató