Ez lenne a pokol kapuja? Mintha megnyílt volna a föld!

Zabolai Margit
Írta: ,
Ez lenne a pokol kapuja? Mintha megnyílt volna a föld!

A természet egyszerre lenyűgöző, ereje pedig sokszor szinte félelmetes. Az alábbi kanyonok mélysége és sziklái például néhol úgy festenek, mintha a föld megnyílt volna a pokol felé, máskor pedig olyanok, mintha a földi paradicsomot rejtenék.

Verdon-szurdok, Franciaország Kép forrása: fabuloustraveling.com

Az európai Grand Canyon-ként is emlegetett Verdon-szurdok vagy Verdon-kanyon 25 kilométer hosszan, 800 méteres mélységével szeli át a festői szépségű Provance földjét, mélyében pedig a káprázatosan kék színű Verdon-folyó kanyarog.

A hófehér, hátborzongatóan meredek sziklákat a folyó 25 millió éven keresztül gyalulta simára, így nem aki a kanyonba látogat, az egyszerre érezheti a torkában dobogni a szívét a borzongató mélység és a pazar táj szépsége miatt.

Colca-kanyon, Peru

A Cola-kanyon Peru egyik legnépszerűbb turistalátványossága, de tömegre azért ne számíts.

A hatalmas kanyonban jut mindenkinek elég hely, és a természet szépségeinek élvezete mellett a helyiek kultúrájával is megismerkedhetsz, akik – nyilván a turisták kedvéért is – igyekeznek életben tartani az inka hagyományokat.

A kanyonban egyébként őshonos egy ma már ritka kondorkeselyű faj, amit a sziklák meredek oldalai előtt repülve a helyiek és az ide látogatók egyaránt szívesen csodálnak.