4 gyönyörű, pénztárcabarát európai tengerpart – Ahol nincs nagy tömeg

Esztergály Lilla
Írta: , Frissítve:
4 gyönyörű, pénztárcabarát európai tengerpart – Ahol nincs nagy tömeg

Nyugalomra, természetközelségre, hűsítő tengeri szellőre vágysz? A következő európai tengerpartok nem számítanak luxusnak, mégis tökéletes feltöltődést és pihenést ígérnek!

Isola Bella – Szieszta Szicíliában Kép forrása: travel2italy.com

Kavicsos part, mélykék tenger, szüntelen napsütés. Sokan csak filmekből ismerik ezt a kiváltságos hangulatot, pedig igazán nem elérhetetlen: a Keresztapa bölcsője, Szicília fapados járattal Budapestről mindössze két órányira van.

A piciny dél-olasz sziget varázsát fokozza, hogy egy szűk, vízállástól és időjárástól függő homokzátonyon keresztül lehet csak bejutni a szárazföldről. A mészkőből álló sziklás sziget nemcsak a háborítatlan pihenésre vágyók Mekkája lesz, hanem a vízi sportokat kedvelőké is – Taormina strandjának vize ugyanis hamar mélyül.

Az Isola Bellát, vagyis a „szép szigetet”, mint ahogy neve is mutatja, nem véletlenül tartják számon Szicília legszebb fürdőhelyei között.

Korfu, a smaragd sziget Kép forrása: tumblr, desvre

Ha a kis görög szigetet választod idei nyaralásod úti céljául, biztosan nem fogsz csalódni. A zöld szigetnek is titulált Korfu ugyanis olyan, akár egy valóságos ékszerdoboz – változatos, gyönyörű strandjaival, kristálytiszta vizével, vadregényes, burjánzó növényzetével a Jón-tenger üdítő színfoltja.

Szinte minden partszakaszán lehet strandolni, így érdemes autót bérelni vagy robogóra pattanni, és körbejárni a szigetet a lenyűgöző látvánnyal kecsegtető szerpentineken – kavicsos, homokos strandok ugyanúgy fellelhetőek.

Aki nem kedveli a végeláthatatlan, napernyőkkel kirakott, gyerekzsivajtól hangos partszakaszokat, itt jócskán talál csendes, turisták által nem felkapott tengerparti részeket, amelyeket gyakran egy kevésbé feltűnő tábla vagy csupán egy, a partra vezető ösvény jelez, különösképpen a sziget déli oldalán.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!