Utaznál valamelyik őszi hosszúhétvégén? Az 5 legjobb úti cél, ha gasztrorajongó vagy

Bodnár Alexa
Írta: ,
Utaznál valamelyik őszi hosszúhétvégén? Az 5 legjobb úti cél, ha gasztrorajongó vagy

Kép forrása: bloodua/depositphotos.com

Utazni nem csak az új tájak megismerése miatt érdemes, hanem főként azért, hogy idegen kultúrákról tanulhassunk. Ennek az egyik része, hogy ismerkedünk egy más ország, más nemzet ételeivel, gasztronómiájával. Ha kimondottan gasztrorajongó vagy, akkor érdemes úgy szervezned a következő utadat – például egy őszi hosszúhétvégére –, hogy érdekes és ízletes finomságokból se legyen hiány az adott helyen. Mi most hoztunk neked néhány tippet, hova érdemes jegyet foglalnod.

Ha nem utaznál túlságosan messze, inkább belföldön maradnál, akkor érdemes a Balatont megcéloznod egy őszi hosszúhétvégére.

Tapolcán, Siófokon, Balatonfüreden és számos egyéb városkában a tó körül halfesztiválokat tartanak szeptember és október hétvégéin, így biztosan találsz legalább egyet ezek közül az utazás idején.

Ha novemberig várnál a víkenddel, akkor disznótoros fesztiválokra, libanapokra bukkanhatsz.

A tradicionális erdélyi konyha a mai napig sok turistát vonz, olyannyira, hogy vannak kimondottan gasztroutakra specializálódott utazási irodák, amelyek ételkóstolásokkal egybekötött túrákat szerveznek a térségbe.

A konyha mellett a páratlan, hegyes-erdős tájak miatt is megéri ide látogatni, de tényleg ajánljuk, hogy éhesen érkezz.

Amit nem szabad kihagynod, azok a különleges húsos levesek, a kürtöskalács, a káposztás és a burgonyás finomságok, de leveles tésztás süteményekből sincs hiány, és a padlizsánkrém is levesz majd a lábadról!