Őszi európai hosszúhétvége tippek - ha nem nyaraltad még ki magad

Bodnár Alexa
Írta: ,

Ne bánkódj, ha idén nyáron nem volt alkalmad elutazni pihenni, hiszen még lehet, hogy jobban is jársz, ha a kellemes, őszi időben indulsz útnak. Ha csak egy hosszúhétvégényi időd jut a vakációra, akkor érdemes azt egy szuper, európai városban eltöltened. Mi most mutatunk neked néhány fantasztikus célállomást, ahol érdemes lehet eltöltened a szabadságodat.

Bruge egy igazán hangulatos kis helyszín egy őszi utazáshoz, a csodaszép stílusú házacskáival, a csatornáival és a mindig kellemes időjárásával.

Ugyan az eső néha eleredhet, de a városban sétálgatáshoz még ez az idő is ideális - főként mert a számtalan boltocska tökéletes menedéket jelent az eső elől menekülőknek.

A városban feltétlenül érdemes megnézned a két legnagyobb teret a tarka házakkal körülvett Marktot, ahol egy harangtorony található, és a városházának otthont adó Burgot. Innen a középkori utcácskákon lesétálhatsz a vízpartra is.

A városban térj be néhány csokiboltba, és az éttermekben is kóstolj meg néhány helyi specialitást.

Frankfurt a legtöbb Németországba utazó számára nem több, mint egy extra kirándulási célpont, pedig megéri magáért a városért is az országba utazni, hiszen számos látnivaló akad errefelé.

Ha ide utazol, nem szabad kihagynod az Opera épületét, a Hauptwache teret, amelyről a helyi vásár is nyílik, és a Majna partján található tornyot sem.

Mivel Frankfurt kikötőváros, egy sétahajózásra is érdemes lehet befizetni, amely után ülj be egy helyi cukrászdába egy ízletes kávéra és süteményre.