Olaszország 20 feledhetetlen látnivalója, amit legalább egyszer látnod kell

Kovács Andrea
Írta: ,
Olaszország 20 feledhetetlen látnivalója, amit legalább egyszer látnod kell

Olaszország a világ egyik leglátogatottabb országa. A több mint 3000 éves múlttal rendelkező romok, a fantasztikus építészeti remekek és egyáltalán az olasz helyek szelleme turisták millióit vonz évente. Lássuk azokat a helyeket, amelyeket látnunk kell, ha Olaszországban járunk!

Sokan a maffiózók szigeteként ismerik, pedig sokkal több annál. Szicília szigete a hosszú idegen uralom miatt eklektikus kultúrával rendelkezik, minden kisvárosnak úgy tűnik saját kultúrája és szokásai vannak.

Kicsit olyan, mintha a modern világtól elzárt, kulturálisan konzervált vidékre csöppennénk. Fedezd fel a festői szépségű vidéket, csak ne kérdezz Tony Soprano-ról!

Róma. A Capitoline régi mesterei

Az olasz főváros nem egyik pillanatról a másikra épült, egy élet is kevés lenne ahhoz, hogy teljesen fel tudjuk fedezni. Ez az a város, amelyet Michelangelo művészete táplált.

Látogassunk el a Piazza del Campidoglio tér egymással szemben elhelyezkedő két palotájába, a Capitólium Múzeumokba. Itt található a világ legrégebbi nyilvános galériája 1734 óta.

Megcsodálhatjuk Tiziano, Tintoretto, Veronese és Carvaggio alkotásait, vagy Bernini zseniális barokk szobrait. Ha érdekelnek a művészetek, nem hagyhatjuk ki a Borghese Galériát és az antik művészetek palotáját, a Barberini Palotát.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató