Ódon falvak, fennséges tengerpartok: 6 alig ismert olasz úti cél a romantika szerelmeseinek

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Ha Olaszország, akkor romantika! De vajon még hány város vár felfedezésre a kíváncsi tuisták előtt? Ha unod az állandó tömeget, a sablonos látnivalókat, akkor olvasd el ajánlónkat, és fedezd fel Olaszország rejtett, romantikus úti céljait!

 
 
 
 
 
Bari Kép forrása: twitter.com

Bari nem éppen kisváros, Olaszország déli részének egy központi csomópontja. Mégis, mindezek ellenére megőrizte romantikus báját, és sokoldalúsága azoknak is vonzó célponttá teszi, akik nem szeretnének teljesen elzárkózni a külvilágtól.

Kikötője még ma is fontos szerepet játszik az Adriai-tenger vízi forgalmában, és nagyrészt ennek köszönheti romantikus báját is.

Persze utóbbi esetén az óváros rész sem elhanyagolható tényező sőt, a romantika híveinek kötelező az ókori városfalak között sétát tenniük.

Utána pedig jöhet egy kis lazítás a homokos tengerparton, vagy Bari különleges öblében, esetleg egy látogatás a város számos múzeumának egyikében.

 
 
 
 
 

Ha már a csizma legdélibb részei felé járunk, nem mehetünk el szó nélkül Matera mellett sem. Amennyiben Olaszországról beszélünk, nem feltétlenül jut eszünkbe ez a város, pedig nincs a Földön hozzá hasonló.

Matera mészkő fennsíkjai a kréta korban alakultak ki – ezek a formálható kőzetek adtak később otthon emberek ezreinek, az őskortól kezdve egészen az 1950-es évekig.

A Sassi di Matera, avagy a barlanglakásokból álló negyed ma az UNESCO Világörökségének része. Egészen más világba csöppenhetnek azok, akik itt látogatást tesznek.

Ez a végtelenül egyedi hangulat több rendezőt is megihletett, itt forgatták többek között A passió, a Ben Hur és a Wonder Woman egyes jelenetit is.