Négy gyönyörű és megfizethető tengerpart, ahol nincsen tömeg

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Négy gyönyörű és megfizethető tengerpart, ahol nincsen tömeg

Nyugalomra, természetközelségre, hűsítő tengeri szellőre vágysz? A következő európai tengerpartok nem számítanak luxusnak, mégis tökéletes feltöltődést és pihenést ígérnek!

Cala Mariolu – Szardínia Kép forrása: tumblr, welcometoitalia

Vakítóan fehér, homokos part a vele mesteri kontrasztban táncoló kristálytiszta, türkizkék tengervízzel – elég csak két határon átutaznunk, hogy örökre magunkba szippanthassuk az olasz sziget északi oldalán található, csak csónakkal megközelíthető partszakasz lenyűgöző hangulatát.

A mindössze 200 méternyi parttal rendelkező eldugott csoda közvetlen közelében nem találni hoteleket, lokálokat, civilizációtól hangos létesítményeket, ellenben csendesen zúgó tengervizet és lélegzetelállító sziklákat igen. Egy palack víz, napszemüveg és egy jó könyv – itt másra nem lesz szükséged.

Korfu, a smaragd sziget Kép forrása: tumblr, desvre

Ha a kis görög szigetet választod idei nyaralásod úti céljául, biztosan nem fogsz csalódni. A zöld szigetnek is titulált Korfu ugyanis olyan, akár egy valóságos ékszerdoboz – változatos, gyönyörű strandjaival, kristálytiszta vizével, vadregényes, burjánzó növényzetével a Jón-tenger üdítő színfoltja.

Szinte minden partszakaszán lehet strandolni, így érdemes autót bérelni vagy robogóra pattanni, és körbejárni a szigetet a lenyűgöző látvánnyal kecsegtető szerpentineken – kavicsos, homokos strandok ugyanúgy fellelhetőek.

Aki nem kedveli a végeláthatatlan, napernyőkkel kirakott, gyerekzsivajtól hangos partszakaszokat, itt jócskán talál csendes, turisták által nem felkapott tengerparti részeket, amelyeket gyakran egy kevésbé feltűnő tábla vagy csupán egy, a partra vezető ösvény jelez, különösképpen a sziget déli oldalán.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba