Ne utazz a nyárból nyárba! Csodaszép nyaralóhelyek, ha hűvösebb vakációzásra vágysz

Bodnár Alexa
Írta: ,

A majdnem 40 fokos hazai nyárnál már csak az a rosszabb, ha ennél is melegebb helyre utazol el üdülni. Ha te sem szereted az extrém meleget, érdemes inkább olyan úticélt választanod, ahol kicsit hűvösebb a nyár, így kellemes klímában töltheted a vakációt. Mutatunk öt olyan helyet, ahova érdemes elutaznod.

Skócia időjárása nyáron is szeles, hűvös, esetenként még akár eső is előfordulhat, de ha egy kis csapadék nem tántorít vissza az úttól, akkor érdemes ide utaznod.

Természetjáróknak és vár-, illetve múzeumlátogatóknak ideális úti cél, hiszen a számukra rengeteg az érdekes látnivaló.

Skócia csodaszép zöld tájakban, ősi romokban, legendás történetekben gazdag világ, igazi álom-nyaralóhely a hűsölésre vágyóknak. Ahová érdemes ellátogatnod: Edinburgh, Glasgow, a Cairngorm-hegység és a Skye-sziget.

Svédország Kép forrása: flickr.com

Ha egy igazán érdekes országba vágynál nyáron, ahol egészen hosszúak a nappalok és rövidek ilyenkor az éjszakák, akkor Svédország a neked való célállomás.

A svédek és a nyaralni vágyók egyaránt költöznek a nyári hónapokban apró kis lakokba, amelyből rengeteg van az országban, ezért szálláshelynek érdemes ilyet választanod.

Ha egy pörgősebb nyaralásra vágysz, akkor irány Stockholm, vagy akár valamelyik nagyobb zenei fesztivál, hiszen sok nevezeteset Svédországban tartanak.

Ha tengerparton nyaralnál, akkor Malmö a te úticélod, ha pedig ismerkednél a svéd szigetekkel, akkor Gotlandba érdemes ellátogatnod.