10 legjobb dolog, amit ne hagyj ki, ha Rómában jársz

Marcali Nóra
Írta: ,

Ha valaki rajong a történelemért és a remek ételekért, akkor Olaszország, azon belül is Róma biztosan tökéletes úti cél számára. Csodás épületek, múzeumok és ínycsiklandó ételek várnak minket a legegyszerűbb étteremben is, amelybe véletlenül betévedünk. Íme, néhány kihagyhatatlan dolog, amit mindenképp ki kell próbálnod, ha az örök városban jársz.

1. Séta a fórumon

Biztosan emlékszel még, amikor a Forum Romanumról tanultál általános iskolában, ha Rómában jársz, magad is sétálhatsz ezen a legendás helyen, amely a római kor egyik legizgalmasabb lenyomata. Ma is számtalan épületmaradvány, templom és oszlop van itt, így akár órákat is el lehet bolyongani ezen a különleges területen.

2. Nézz körül a Vatikáni Múzeumban!

A Vatikánt sem szabad kihagynod, ha Rómában jársz, hiszen ez egy egészen különleges államba nyerhetsz így bepillantást. Itt található a Vatikáni Múzeum is, amely a világ egyik leggazdagabb gyűjteménye, egészen az ókor óta minden korszak csodáiból akad itt néhány, ráadásul a Sixtus-kápolna is itt található, amit bár egyszer mindenképp látni kell, számíts rá, hogy hatalmas tömeg fogad majd.

3. Tedd a kezed az Igazság szájába!

A Bocca della Veritá, vagyis az Igazság szája a turisták kedvelt célpontja, akik mindig szívesen fotózkodnak a folyóisten arcát ábrázoló kőkorong előtt. Ne hagyd ki te sem!

4. Bérelj egy Vespát!

A rómaiak, akárcsak a legtöbb olasz, egészen másképp gondolkodnak közlekedési járműveikről, mint mi magyarok. Nem féltik őket annyira, egyszerűen célszerű eszközöknek tekintik, így ne lepődj meg, ha elképesztő forgalmi helyzetekbe botlasz. Amit viszont ennek ellenére sem érdemes kihagynod, az egy igazi római Vespa-túra.

Bérelj egy robogót és szeld át keresztbe kasul a történelmi várost akárcsak Audrey Hepburn a Római vakációban.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv