Nassfeld, az Alpok napfényes síparadicsoma

Sándor Alexandra
Írta: ,

Száztíz kilométernyi változatos pályarendszer, rengeteg napfény és a legfinomabb karintiai ínyencségek – ez vár rád az osztrák Nassfeld-Presegger See régióban, ahol a friss hó mennyisége és minősége miatt sem kell aggódnod, mert mindig pont jó!

Egyedülálló hóbiztonság

A síelők rémálma, hogy várva várt kikapcsolódás hóhiányba vagy éppen latyakba fullad.

Léteznek azonban területek, ahol a sajátos mikroklíma miatt az átlagosnál sokkal több jut a fehér csapadékból, és Nassfeld is ilyen.

December elejétől egészen április közepéig élvezheted a pompás takaróba burkolt táj nyújtotta élményeket.

Itt előfordul, hogy egyetlen hétvége alatt méternyi hó is leesik, tehát a hóágyúknál sokkal gyakrabban kell a pályatakarító gépeket beüzemelni.

Ezzel együtt autóval is kiválóan megközelíthető a környék, mert a közutakon mindig gondoskodnak a lehetőleg csúszásmentes tisztántartásról.


Apropó, autóvezetés: Tényleg nem tudnak parkolni a nők? Górcső alatt a női sofőrök


 

Reggeltől estig napsütés

Nassfelden évente átlagosan 850 napsütéses órát mérnek, ami százzal meghaladja a többi síterepen megszokott mennyiséget.

Az Alpok itteni vonulatainak fekvése még azt is garantálja, hogy délelőtt és délután egyaránt napfénytől csillogó havon lehessen siklani – akár léccel, akár snowboarddal, de aki másra vágyik, a hótalpas túrázásba is belekóstolhat.

Az információs táblákon kívül okostelefon-alkalmazás is segít benne, hogy az aktuális időjárási körülmények tükrében mindenki megtalálja az igényeinek leginkább megfelelő pályaszakaszt.

Akár az éttermeket és szórakozási lehetőségeket kínáló hütték függőágyaiban és foteleiben is sütkérezhetsz, ha elfáradtál a síelésben, feltöltődés után pedig várnak a kivilágított pályák, ahol éjszaka is hódolhatsz a szenvedélyednek.