Hosszú hétvége Nápolyban – Élménybeszámoló és utazási tippek

Stumpf Bea
Írta: ,
Hosszú hétvége Nápolyban – Élménybeszámoló és utazási tippek

Aki járt már valaha Olaszországban, biztosan megtapasztalta már azt a csodálatos érzést, amit úgy hívnak, dolce vita. Dél-Olaszországra ráadásul ez fokozottan érvényes, hiszen amellett, hogy a nap megállás nélkül süt, az ételek, az emberek és a hangulat is tíz pontos. Íme néhány élmény a nápolyi hosszú hétvégémről, ami talán nektek is kedvet csinál, hogy meglátogassátok ezt a gyönyörű várost. :)

Utazás, szállás

Szerencsére Nápoly már Budapestről is könnyen megközelíthető, hiszen több fapados járat indul oda, ráadásul nem is kell mélyen a pénztárcátokba nyúlnotok. Az út nagyon rövid – összesen másfél óra, a reptér pedig nagyon közel van a városközponthoz. Akár Airbnb-n foglalt lakásról, akár szállodáról legyen szó, a szállást érdemes a Municipio és a Toledo metrómegállók környezetében keresgélni, ehhez a részhez ugyanis minden közel van – a bevásárlóutca, a fő látnivalók, a tradicionális éttermek és a kikötő is.

Mit, hol, mivel?

Szerintem a városnézések során a séta a legjobb megoldás, hiszen így látsz a legtöbbet a városból, így tapasztalod meg igazán az ottani hangulatot. Bár Nápolyban van metró, a belvároson belül nem érdemes igénybe venni, hiszen minden, ami a turisták számára érdekes, gyalogtávra van. Az Olaszországra jellemző hangulatos kis utcákat semmiképp se hagyjátok ki, sőt, én azt javaslom, a térképet is tegyétek néha félre, hiszen nem baj, ha egy kicsit eltévedtek, főleg a spanyol negyeden belül, hiszen ott olyan kincsekre bukkanhattok, amiket kár lenne kihagyni!

Tipp: Egyszer érdemes felmenni a felső városrészbe is, amit a siklóval érhettek el a Piazzetta Augusteo-tól.

Ételek, italok

Nem is lehet szavakkal leírni, milyen isteni pizzák, tészták és tengeri herkentyűk várnak minket ebben a csodálatos városban. Olaszországban az a legjobb, hogy nem kell egy fancy, drága étterembe beülnöd ahhoz, hogy friss, minőségi finomságokat kapj – akár 5-10 euróért is olyan pizzát ehetsz, ami után biztosan megnyalod a tíz ujjad. Mi a helyiek kedvenc éttermei után érdeklődtünk – egyszerűen leszólítva őket az utcán, hogy mit javasolnak –, így jutottunk el például az Osteria Il Gobbetto-ba, ahol az osteriákhoz híven nincs nagy választék, cserébe viszont a helyi különlegességek legjavát kínálják. A másik nagy kedvencünk a Trattoria da Nennella volt, ahol a hangulatnál csak az ételek voltak jobbak!

[beagyaz:galeria:123651]

Vásárlás

Szerencsére Nápoly bevásárlóutcája nem csupán a high fashion követőit szolgálja ki, a Via Toledo-n ugyanis számos olyan kis butik van, ahol minőségi, divatos ruhákat, cipőket és táskákat lehet vásárolni elérhető áron. Egy másik szuper lelőhely a Via Chiaia, ahol a márkás üzletek mellett régiségeket és műtárgyakat árusító boltokat is találhatsz. Ha szuvenírről van szó, akkor a nyüzsgő piacok mellett a kikötő környékén érdemes körülnézni, ahol fűszereket, tésztákat vagy az olaszok híres aperitifjét, limoncellot is árusítanak.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!