Montenegróban jártam: 5 ok, amiért érdemes neked is idelátogatnod

Bodnár Alexa
Írta: ,
Montenegróban jártam: 5 ok, amiért érdemes neked is idelátogatnod

Kép forrása: bloodua/depositphotos.com

Montenegrót egyre többen kezdik felfedezni, nem csak a környező országok lakói, hanem a nagyvilág számos pontján élők is. Néhány évvel ezelőttig főként az orosz turisták kedvelt úti célja volt ez az ország, de az elmúlt 1-2 évben számos nagy, külföldi utazási magazin is ajánlja, mint ideális nyaralóhelyet, és hazánkból is egyre többen választják a nyári pihenésre ezt az országot. Én is így tettem. Mondok is most 5 érvet, hogy miért érdemes neked is itt vakációznod!

Nem kell messze menned

Sokak számára fontos szempont, hogy ne azzal teljen a nyaralásból több értékes nap, hogy odautaznak a célállomásra, és vissza. Montenegró elérhető közelségben van, hazánkból nem csak autóval vághatsz neki az útnak, hanem busszal, vonattal, sőt, repülővel is.

Ha utóbbit választod – amely meglepően kedvező áron van, és ugyan a fővárosban, Podgoricában tesz le a gép, de a transzfer sem kerül horrorisztikus összegbe a különböző tengerparti városokig –, akár már koradélután a strandon sütkérezve töltheted az első napod.

Amellett, hogy viszonylag közel van, az árak is nagyon barátiak, mind a szállás, mind az étkezés tekintetében, de az egyéb szolgáltatások sem kerülnek sokba, általában a hazai áraknál olcsóbbak.

Ha olyan nyaralásra vágysz, ahol csodaszép környezetben töltheted el a vakációt, Montenegró tökéletes választás.

Az ország neve azt jelenti, hogy fekete hegy: ha ide látogatsz, ezt rögtön megérted, főként ha repülővel érkezel.

Az ország nagy területén húzódnak meg a hegyek, amelyek valóban feketés árnyalatúak sok helyen.

Mint apró kis ékszerdobozokat, úgy ölelik körbe a tengerparti városkákat – ennek köszönhetően a kilátás mindig csodálatos, a szürke-fekete hegyek és a kristálytiszta, kék tenger találkozásának köszönhetően, és a levegő is fantasztikus.

Montenegróban számos nemzeti park található, így ha valóban egy, a hétköznapokból kiszakadós, természetjárós utazást tervezel, akkor is megéri ide utaznod.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!