Montenegróban jártam: 5 ok, amiért ide érdemes neked is idelátogatnod

Bodnár Alexa
Írta: ,
Montenegróban jártam: 5 ok, amiért ide érdemes neked is idelátogatnod

Kép forrása: bloodua/depositphotos.com

Montenegrót egyre többen kezdik felfedezni, nem csak a környező országok lakói, hanem a nagyvilág számos pontján élők is. Néhány évvel ezelőttig főként az orosz turisták kedvelt úti célja volt ez az ország, de az elmúlt 1-2 évben számos nagy, külföldi utazási magazin is ajánlja, mint ideális nyaralóhelyet, és hazánkból is egyre többen választják a nyári pihenésre ezt az országot. Én is így tettem. Mondok is most 5 érvet, hogy miért érdemes neked is itt vakációznod!

Montenegróba megéri annak is nyaralnia, aki túrázni szeretne a hegyekben, a természetben, annak is, aki az óvárosok elragadó történelmében kutatna, annak, aki a strandon töltené minden idejét, hogy kipihenje a hétköznapok fáradalmait, és annak is, aki jókat bulizna – hiszen ebben az országban erre mind van lehetőség.

A Kotori-öböl kiváló hely azoknak, akik a helyi kultúrával és történelemmel ismerkednének, Herceg Novi a strandolás szerelmeseinek ideális, a pörgős Budva a fiatal, bulizni vágyó üdülőket várja, míg a Lovcen Nemzeti Park tökéletes a túrázóknak – de ezen kívül még számtalan felfedezésre érdemes városkát találhatsz Montenegróban.

Montenegró jórészt az ide utazó turistákból, az idegenforgalomból él, ezért részben ehhez igazodva, részben azért, mert egy déli országról beszélünk, hihetetlenül vendégszeretőek, segítőkészek és barátságosak az itt élő emberek.

Az angol nyelvet még az idősebb generáció tagjai közül is sokan beszélik, így a piacon, éttermekben, múzeumokban, buszpályaudvaron is könnyen elboldogulhatsz.

Bátran kérj segítséget, ha eltévedtél, ha ajánlást szeretnél, mit érdemes megnézned, vagy csak az érdekel, mit érdemes megkóstolnod.

Emellett még egyedül vagy barátnőkkel utazó nőként attól sem kell tartanod, hogy esetleg a helybéli férfiak úgy is megpróbálják rád erőltetni a társaságukat, ha te arra nem vágysz, mert általában nagyon tisztelettudóak.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!