Mesés képek a legszebb karácsonyi vásárokról

Zabolai Margit
Írta: ,
Mesés képek a legszebb karácsonyi vásárokról

Természetes, hogy a mi szívünkhöz a Vörösmarty tér ismerős fényei és kellemes forralt bor-illata áll a legközelebb, és azt is tudjuk, hogy a szomszédban, Bécsben is tudják, mi fán terem a karácsony, de ezúttal néhány, tőlünk távolabb eső, de szintén világhírű és meseszép karácsonyi vásárokon nézünk körbe. Forró kakaót elő, kezdődhet az ünnepi hangolódás!

Strasbourg, Franciaország

Mi mással is kezdhetnénk a listánkat, mint minden európai karácsonyi vásárok ősével, a strasbourgi forgataggal?

Ha valahol, hát itt hagyománya van a karácsonyi vásárnak, itt rendezték meg ugyanis az eseményt Európában legelsőként, sok-sok évvel ezelőtt, 1570-ben.

Akkor még Christkindelsmärik-nak, vagyis az újszülött Jézus vásárának hívták.

Strasbourg azóta is folytatja a hagyományt, és a mesés fényeknek, az autentikus hangulatnak is köszönhetően mára kiérdemelte a „Karácsony Fővárosa” címet.

Ha te is szeretnél része lenni a franciák – és talán Európa – kedvenc karácsonyi forgatagának, november 28. és december 31. között keresd fel a várost.

Drezda, Németország

A karácsony mindenkinek egy kicsit mást jelent, de te bárhogyan állj is a dologhoz, Drezdában találsz majd a szívedhez közel álló karácsonyi vásárt is.

Miközben az egyébként is történelmi hangulatot idéző város ünnepi díszbe öltözik, összesen 11 különböző karácsonyi vásárt állítanak fel, amikben a helyiek és a turisták egyaránt kedvükre kalandozhatnak.

A hagyományostól kezdve a mókás középkorin át a síelés utániig mindenféle stílust megtalálsz itt, így akár egyszerre élvezheted egy történelmi utazás, a téli síelés és a klasszikus karácsony hangulatát.

Drezda ezer arcú karácsonyi vásárai november 27. és december 24. között várnak.