Mesés hotelek a világ legszebb borvidékeiről

Sándor Alexandra
Írta: ,
Mesés hotelek a világ legszebb borvidékeiről

A borvidékek nemcsak szemet gyönyörködtetőek, hanem fantasztikus gasztronómiai élményekkel is szolgálnak a szőlőből készült nedű kedvelőinek. Összegyűjtöttünk hét olyan hotelt, ami világszerte a borbarátok álma lehet…

L’And Vineyards Resort, Portugália Kép forrása: myfancyhouse.com

Ha luxuskörülmények között szeretnéd élvezni a szőlőtőkék közelségét, illetve a harapnivalóan friss levegőt, ezt a helyet neked találták ki. A pincében bőséges bórkóstolási lehetőségekkel, helyben préselt hordókban tárolt italokkal és természetesen vinoterápiás wellness centrummal várnak. 

Utóbbiban kipróbálhatod, milyen előnyös hatásai vannak a külsőleg alkalmazott mustnak és bornak. A birtokon szervezett túra keretein belül vezetnek körbe, a szobákban pedig alapfelszereltség az iPad és az esőerdő-zuhany.
Château Les Carrasses, Franciaország Kép forrása: Google+
A rusztikus borvidék a Római Birodalom romjain nyugszik. A dél-francia Capestang városkában lévő gyöngyszemben a híres séf, Anne de Ravel készíti a napi menüt, aminek az elmaradhatatlan tapas is része.
 
A legismertebb helyi bortermelő, David Alcaraz pedig rendszeres kóstolókat tart.
 
A helyi fedett piacon nemcsak fenséges borokat, hanem különleges fűszereket, valamint mediterrán zöldségeket és gyümölcsöket is beszerezhetsz, amit aztán a szoba alapfelszereltségének számító grillen süthetsz mennyeire.

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató