2 mesés görög sziget, ahova érdemes elutazni

Kató Iringó
Írta: ,
2 mesés görög sziget, ahova érdemes elutazni

Még nem tudjátok, hova utazzatok? Ha külföldben gondolkodtok, és vágytok egy kis görög életérzésre, akkor mindenképpen olvassatok tovább, ugyanis 2 mesés görög szigetet ajánlunk figyelmetekbe!

Korfu, a smaragd sziget

Nevét onnan kapta, hogy itt esik a legtöbb eső a szigetvilágban, így még a legforróbb nyári időszakban is csodásan zöldell a sziget. Az olajfák szigetének is szokták hívni, hiszen a turizmus mellett az olívaolaj készítés a legfontosabb bevételi forrása a szigetlakóknak – akik egyébként isteni adományként tisztelik az olajfákat, melyek között akár 400 éves példányok is találhatóak.

Az ókori legenda szerint Poszeidón, a tengerek istene beleszeretett a szépséges Kerküra nimfába, akit ezen a szigeten rejtett el, és róla is nevezte el a helyet. A sziget első lakóit pedig Poszeidón és Kerküra gyermekének, Phaiax leszármazottainak tartják.

Korfu a Jón-szigetek egyik tagja, közülük a második legnagyobb területű. A sziget északi és keleti részén hegyekkel, középen lankás dombokkal, délen pedig síkságokkal találkozhatunk. Ami a fürdőzést illeti, összesen 200 kilométernyi tengerparttal rendelkezik a sziget: sziklás, köves és homokos részekből egyaránt választhatunk.

Az Achillion Palota – vagy más néven a Sissy kastély – a sziget egyik nevezetessége. A neoklasszicista épület 1861 óta pompázik a Gastouri nevű falucskában, mely olasz építészek tervei alapján, Erzsébet királynő kívánságára épült fel. Sissy annyira imádta Korfut, hogy mindenképpen akart egy saját rezidenciát, ahol főleg nyáron tartózkodott, és amit Akhilleusz görög mitológiai alakról nevezett el. Nemcsak a kastély látványa lenyűgöző, hanem érdemes időt szánni a Palotakertre is, ahol rengeteg szobor található mitológiai istenekről és istennőkről. Persze mind közül a haldokló Akhilleusz szobra a leglátványosabb.

Korfu város velencei hangulatú óvárosa számos látnivalót rejteget, csak vigyázzatok, mert sajnos elég könnyű eltévedni a hasonló kinézetű, szűk utcákban – néha még a helyieknek is sikerül.

A Canal d'Amour szintén kihagyhatatlan: ezt a különleges sziklaalakzatot Sidari strandján találjuk. Úgy tartja a legenda, hogy ha egy fiú és egy lány együtt úszik át a két szikla között, akkor szerelmük örökké tart majd, hiszen a Canal d'Amour két kővé vált szerelmest takar. A szerelmes átúszás után érdemes nagyobb sétákra indulni a környéken, és minél több különleges sziklaalakzatot felfedezni. Sokan szeretnek itt leugrálni a tengerbe, de ezt inkább ne tegyétek, mert a sziklák fala sokszor túl csúszós és sima felületű, emiatt nehezen lehet kimászni a vízből, ráadásul az erős hullámok akár végzetesek is lehetnek.

Legolvasottabb cikkek

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell