7 dolog Magyarországról, amit nem értenek a külföldiek

Zabolai Margit
Írta: ,
7 dolog Magyarországról, amit nem értenek a külföldiek

Úgy hozta a sors, hogy mostanában elég sok külföldivel futottam össze, és a többség kifejezetten érdeklődő azt ország iránt. Valószínű, ha én látogatnék az ő országukba, hasonlóan érdekes dolgokat kérdeznék, amire az ő szemöldökük is felszaladna, de néha nekem is meggyűlik a bajom azzal, hogy megértessek velük dolgokat. A kulturális különbségeken én jót szoktam derülni, ezért úgy döntöttem, néhányat itt is megosztok.

Vezetéknév, keresztnév

Igen, nekem a második nevem a keresztnevem, és a harmadik az, ami náluk nagy valószínűséggel a középső, ritkán használt lenne.

József Attilának azonban nem volt két keresztneve, viszont van vezetékneve, és nem, az nem az, amelyikre gondolnak.

Kovács Józsefnének pedig talán ez a neve, egy beszélgetés közben egyiken sem lehet szólítani, azaz lehet, hogy bemutatkozik, de továbbra sem tudom, hogy hívják.

Nem, nem voltam mindenhol

Ez főleg nagyobb, esetenként kontinens méretű országokból érkező külföldiek kérdése szokott lenni: te Magyarországon belül mindenhol voltál már?

Igaz, hogy aprócska ország, de ez azért nem a Vatikán, nem jártam be minden négyzetméterét, sőt még csak minden megyében sem voltam.

Nagy valószínűséggel tudok mesélni Budapestről és a szülőfalumról, valamint néhány nagyobb településről, de nem, nem tudom, hogy Balmazújvárosban a Kossuth utcában hány szám alatt laknak Kovácsék.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!