Loro Parque – őserdei csoda egy kis szigeten

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A Loro Park Spanyolország egy kicsi, ám közkedvelt szigetén, Tenerifén található. A Kanári-szigetcsoporthoz tartózó, rendkívül változatos felszínű sziget a legnépszerűbb úti célja az Európán belüli egzotikus kalandra vágyóknak. De mit is találunk ebben a csodás állatkertben?

Izgalmas környezet

Tenerifére akkor is érdemes ellátogatnunk, ha egyébként nem ezt a népszerű szigetet választottuk nyaralásunk helyszínéül. A szomszédos szigetekről kényelmes kompokkal, de akár helikopterrel, repülővel is megérkezhetünk.

Rendszeresen indulnak járatok Spanyolország nagyobb városaiból is az óceánon található úti célokhoz, egyszóval az alternatívák közül mindenki megtalálhatja a számára legideálisabbat. Mindenesetre Tenerife garantáltan izgalmas: a szigeten magasodó Teide (ami 3718 méteres magasságával Spanyolország legmagasabb pontja) hófödte csúcsaival tökéletes ellentét mutat a parton uralkodó kánikulával.

Tekintve, hogy a szigetek kizárólag vulkanikus kőzetre épülnek, éppen a Loro Park szomszédságában találunk egy megdöbbentő látványt nyújtó, fekete homokos strandot.

A papagájparkról

A parkot eredetileg a papagájok paradicsomának szánták, ám az évek során olyannyira kinőtte magát az állat- és növényvilág, hogy a Loro Park immáron a Kanári-szigetek egyik legnagyobb attrakciójának bizonyul. Mindazonáltal a helyszín a papagájok számára ma is jelentős, a park a világ legnagyobb gyűjteményével büszkélkedhet.

Erre az alapra épültek a különböző előadások, úgy, mint a Loro show, avagy a papagáj show. A park egy megjelölt termében menetrendszerűen, naponta többször is megtekinthetjük, mire képesek a jól betanított madarak, sőt, ha szerencsések vagyunk, akár meg is foghatjuk, röptethetjük az állatokat.

Akik természet közelibb élményre vágynak, azok látogassanak el a park Katandra Treetops elnevezésű részére, ahol a szabadon szálló, számtalan madárfajt közvetlenül szemügyre vehetik.