Tökéletes kikapcsolódás „a szomszédban”: ilyen élményekkel vár Leogang

Sándor Alexandra
Írta: ,

Tudod, hol csodálhatod meg síelés, hegyi kerékpározás, drótkötélen száguldás és evés-ivás közben, ahogy az Alpok és a Magas-Tátra vonulatai egybeolvadnak? Hát Ausztria egyik legbájosabb turistaparadicsomában, a háromezer lakosú Leogangban! Eláruljuk, miben lehet részed Budapesttől mindössze néhány órás autóútnyi távolságra.

Repülj drótkötélen!

Kíváncsi vagy, milyen érzés több mint 140 méter magasan végigszáguldani egy alpesi völgy fölött, méghozzá 140 km/h-val? Az egyedülálló Flying Fox XXL pont ezt kínálja!

A hegyek között ívelő, másfél kilométernél is hosszabb drótkötélen ráadásul mindvégig biztonságban vagy: az induló állomáson szakértő kezek adják rád a meglepően kényelmes védőfelszerelést, hogy aztán hason fekvésbe vágd magad, és kitárt karokkal repülj egyenesen a célig.

Ha szeretnéd megörökíteni, milyen csodás ez az adrenalin-löket, sisakra erősíthető GoPro kamerát is kérhetsz, amivel az sem marad titokban, milyen arckifejezéssel örvendezel az eseményeknek.

Sportolj télen-nyáron!

A Saalbach Hinterglemm Leogang Skicircus létesítményeinek átadásával az osztrák városka minden eddiginél vonzóbb síparadicsommá vált.

A 56 felvonó segíti a közlekedést a 200 kilométernyi pályán, amelyek síelés szempontjából kedvezőtlenebb időjárás esetén sem hagyják cserben az odalátogatókat, hiszen csaknem mindenhol készenlétben állnak a hóágyúk.

 

A kezdők és a snowboard szerelmesei a klasszikus pályákon kívül a Nitro Snowparkban is csúszhatnak, akik pedig még több újdonságra vágynak, nappali és éjszakai szánkózáson és hótalpas túrákon vehetnek részt.

A téli szezont követően Leogang a kerékpárrajongók hadiszállásává válik, hiszen kiváló mountain bike terepet biztosít.