Íme a legvarázslatosabb karácsonyi vásárok a közelben - Érdemes elugrani hétvégén!

Marcali Nóra
Írta: ,
Íme a legvarázslatosabb karácsonyi vásárok a közelben - Érdemes elugrani hétvégén!

Kép forrása: pradilu/depositphotos.com

Megkezdődött az advent, de a karácsonyi előtti pár hétvégébe talán belefér még egy kellemes kiruccanás. Nemcsak a fővárosban, de a nagyobb vidéki városokban, sőt, a környező országokban is van olyan vásár, ami bizony megér egy utat. Íme, néhány közeli rendezvény, ahol garantáltan pillanatok alatt magával ragad a karácsonyi hangulat.

Fővárosi fények

A fővárosban több helyszínen is vásározhatunk, de az utóbbi években a központ a Vörösmarty térről egyre inkább áttolódott a Bazilika elé, ahol idén is csodás kínálattal és programokkal várnak minket. A kóstolgatás, a koripálya és a vásári forgatag mellett igazi különlegesség a Bazilika épületére vetített fényfestés, amely feledhetetlen pillanatokat szerez az adventi időszakban, nem véletlen, hogy tavaly Európa második legszebb karácsonyi vásárának választották a rendezvényt.

Budapesten többek között a Várkert Bazárban, a Vajdahunyad várában és Óbudán is különféle rendezvényekkel készülnek, így a város bármely szegletébe tévedünk, garantáltan egy perc alatt karácsonyi hangulatba kerülhetünk. Bármilyen vásárt is választjuk azonban, számítsunk arra, hogy ezek nem olcsó rendezvények, de talán évente egyszer belefér, csak az ünnep kedvéért. 

Calinstan/depositphotos.com

Debreceni lélekmelegítő

November végétől a cívis város is kitesz magáért, hogy feledhetetlen pillanatokat szerezzen az adventi látogatóknak. Az ország harmadik legnagyobb városában is óriáskerék, korcsolyapálya biztosít remek programokat, ráadásul tavaly óta melegítő hüttével is várják a látogatókat, így nem kell attól tartanunk, hogy ha bekeményít a tél, akkor le kell mondanunk az ünnepi forgatagról, hiszen behúzódhatunk ide egy pohár forralt borral a kezünkben.

Irány Győr!

November végével Győr is fényárba burkolózik, a város több terét is ellepik a vásárosok. A Széchényi téren, a város legszebb barokk terén és a Dunakapu téren is forraltborozhatunk és engedhetünk a sült gesztenye csábító illatának, miközben a háttérben megcsodáljuk a téli Duna-partot.

A győri vásár különlegessége a koripálya és a gyerekeknek szóló játszótér mellett a Dunakapu téren felállított óriáskerék, amelyre érdemes sötétedéskor jegyet váltani, így odafentről láthatjuk a fényárban úszó történelmi belvárost. Öltözettek fel jól, az óriáskerék nem zárt, így mindenképp kell a meleg ruha.

szallas.hu

Bécsi ízelítő

Ha már úgyis Győr felé járunk, akár meg is toldhatjuk a hétvégét egy másik vásárral, hiszen csupán másfél órányi autóútra máris az osztrák fővárosban lehetünk, ahol szintén egy igazán különleges rendezvény vár minket decemberben. A város terei igazi karácsonyi piaccá változnak, amit semmiképp ne hagyjunk ki, az a Városháza előtti tér, ahol egymást érik a kézműves műhelyek.

Persze mint minden vásárban, itt is mélyen a tárcánkba kell nyúlnunk, ha nemcsak nézelődni, hanem vásárolni is szeretnénk, de szerencsére már a hangulatért is megéri útra kelni. A Városháza mellett érdemes ilyenkor a Schönbrunni kastélyhoz is ellátogatni, ahol még január elsején, újév napján is várják a látogatókat egy koccintásra, ráadásul számtalan kézműves árus termékei közül válogathatunk.

Calinstan/depositphotos.com

Prágai pompa

Prága egész évben népszerű úti cél, hiszen izgalmas történelmi belvárosa mellett gasztronómiája és finom sörei is csábítják a látogatókat. A város húsvéti vására legendás, de a karácsonyi sem sokkal marad el mögötte, a régi épületek között hatalmas karácsonyfa, ünnepi körhinta és rengeteg bódé várja a vásározókat, akik egészen biztosan találnak valamilyen különleges karácsonyi ajándékot a portékák között. 

io_nia/depositphotos.com

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!