A világ 5 legszebb vízi barlangja – Élőben is látnod kell őket!

Zabolai Margit
Írta: ,
A világ 5 legszebb vízi barlangja – Élőben is látnod kell őket!

Mire ez a cikk elkészült, a mi bakancslistánk egészen pontosan öt tétellel gyarapodott. Már csak azt nem tudjuk, a sorrendet hogyan állítsuk fel, és melyik legyen az első barlang, amit a jövő évi kívánságlistánk élére tűzünk.

Fingal-barlang Kép forrása: thecrazytourist.com

A skót tengerpart nem tartozik a leggyakoribb turistacélpontok közé, talán ez lehet az egyetlen magyarázat arra, hogy ilyen kevesen tudnak a Fingal-barlangról Staffa szigetén.

A barlang különlegességét anyagának köszönheti, a sziget ősi kristályos alapjára a földtörténeti harmadidőszakban települt bazaltba vágták a természet erői, ezért most a legváltozatosabb, legkülönlegesebb bazaltorgonák őrködnek a víz fölött.

Aki egyszer felkeresi, abban biztosan nyomot hagy ez a különleges természeti képződmény – a Pink Floyd tagjai például egy korai, ki nem adott számukat is a Fingal-barlang után nevezték el.

Vízi vagy sem, a chilei barlangot a teljes mezőnyben is a világ egyik legszebb, leglélegzetelállítóbb barlangjaként tartják számon.

Patagónia egyik legismertebb látványosságáról egyetlen barlangként szokás beszélni, pedig ha szigorúan vesszük, három különböző képződményről van szó.

Ezek az El Catedral – azaz a katedrális, a La Capilla – a kápolna, és a La Cueva – a barlang.

Ha meglátod a barlangok belsejét, akkor mindjárt meg is érted, honnan vannak a nevek: a legmélyebb dél-amerikai tó, a General Carrera évezredek alatt tört utat magának az Andok lábába, keresztül a márványon, ami most színpompás, fenséges, katedrálishoz hasonlító kupolákkal várja az ide látogatókat.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba