A horvát tengerpart 10 legszebb strandja

bien.hu
Írta: ,
A horvát tengerpart 10 legszebb strandja

A tökéletes strand mindenki számára mást jelent. Szerencsére Horvátország természeti adottságai minden ízlést kielégítenek. Tekintsd meg a horvát riviéra legszebb strandolásra alkalmas partjait.

Biograd, Drazica strand

A horvát királyok koronázó városa Biograd Na Moru, mára pedig egy turisztikai és hajózási központ az Adria partjának szívében. A festői város egy félszigeten fekszik, korszerű jacht-kikötővel és egy csodálatos sétánnyal körülvéve. Körülbelül száz méterre a városközponttól már a kristálytiszta vízben úszhatunk, ahol a strandok az évszázados fenyőerdő árnyékában vannak.

Egy sor csodálatos partszakasz mellett gyönyörű aszfaltozott sétány húzódik. A városközponttól 10 perc sétára található a Drazica strand, mely elnyerte a Kék zászló kitüntetést. A strandot dús növényzet választja el az úttól, így nincs kitéve a város forgalmas látványának és zajának.

A Drazica strand után a kis öbölben fekvő Soline strand következik, amely ugyancsak népszerű. Akik még nagyobb csendre és visszahúzódásra vágynak, sétáljanak tovább a Kumenat stranra. Ez egy kis kavicsos strand, Kumelat apartman-falu szíve alatt.

Amit itt találhatsz: vendéglátó létesítények, vizisport lehetőségek, nagy vizicsúszda

Brac sziget, Bol, Zlatni rat (Aranyszarv) strand

Horvátország leglátványosabb és legnagyobb homokos strandja, közel 580 méter hosszú, Bol településen, Brac szigetén. A strandnak egyedi formája van, olyan, mint egy fehér nyelv, amely a tengerbe nyúlik.

Egyedülálló tulajdonsága, hogy folyton változtatja helyzetét és alakját, a széltől függően. A strandot a tengertől biztonsági hálók védik.

Amit itt találhatsz: önkiszolgáló étterem, kávézók, ejtőernyős túrák, banán csónak, jet-ski, vizibicikli

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!