A legszebb őszi tájak a közelben, néhány órás autóút távolságra

Balatoni Dóra
Írta: ,

Érdemes kihasználni a kellemes, napsütéses őszi hétvégéket, hogy kiruccanjunk otthonról egy kicsit. Ebben az időszakban meséses néznek ki a színes lombkoronájú fák, a természet ezen arcát csakis ebben a néhány hétben csodálhatjuk meg. Ha tehetjük, pattanjunk autóba és nézzünk szét a környező országokban, ahol festői tájakat láthatunk.

Az egyik legkedveltebb úti cél, amely Magyarországról is elérhető autóval, Erdély. Egész évben népszerű, de talán az ősz az egyik legjobb időszak a felfedezésére.

A Hargita megyében lévő világhírű Gyilkos-tó nagyjából 9 óra alatt elérhető autóval, de természetesen nem kell egyből végigautózni az utat, érdemes szüneteket tartani.

Megállhatunk például a csodás óvárossal rendelkező Kolozsváron, majd Szovátán is, ahol lenyűgöző látványt nyújt a színes fákkal körbevett Medve-tó.

Aki kedveli a hegyes vidékeket, annak nem csak Erdélybe érdemes ellátogatnia, hanem akár nyugat felé is veheti az irányt.

Ha elhagytuk Bécs városát, megéri egy kis pihenőt tartani Mozart városában, Salzburgban.

Hangulatos parkok, festői utcák várnak bennünket, amelyeket a Hohensalzburg várának a látványa tesz teljessé. Továbbutazva elérhetjük Innsbruckot, ahol érdemes legalább egy-két napot eltöltenünk.

Innen szuper kirándulásokat tehetünk a hegyekbe, akár gyalog, akár felvonóval.