Forró kikapcsolódás: a világ legszebb meleg vizes gyógyfürdői

Zabolai Margit
Írta: ,

Budapestet még mindig sok turista a gyógyfürdők városaként tartja számon, de a világ számos más pontján is találni elképesztő szépségű, meleg vizes medencéket, ahol jól esik lazítani kicsit a megfáradt izmokon. Az alábbi helyeken mi szívesen csobbannánk egyet.

Tabacon Grand Spa, Costa Rica Kép forrása: debybeard.com

Costa Rica természetes, meleg termál vizes medencéiben mindenki szívesen merül alá, a turisták kedvence azonban valószínűleg a természetes vízesés, melynek lépcsőin tényleg paradicsomi érzés lehet az alácsorduló meleg víz simogatása.

A medencéket buja növényzet öleli körbe, a kis bungalók garantálják az egzotikus, természet közeli élményt, de mindez ne tévesszen meg: igazi luxusról van itt szó, ahol a turisták minden igényét kielégítik, így tökéletes lesz a pihenés.

38 fokos víz, ami a csontjaidat is átmelengeti, 18 százalékos sótartalom, ami miatt úgy érzed, hogy legszívesebben egész nap a kristálytiszta víztükrön lebegnél.

Ha mindehhez hozzátesszük, hogy egy minden igényt kielégítő, modern wellness szálló közepén vagy,egy történelmi épületben, ahol még eredeti boltívek és oszlopok ölelnek körül, és megérint a történelem szele is, akkor már érthető, hogy miért került fel a Bagni di Levante a listánkra.

Ha szereted az olasz reneszánszot, ezen a helyen biztosan jól éreznéd magadat.