A 20 legszebb hely a bolygón - Vérvörös vizek és tarka kőtengerek

Zabolai Margit
Írta: ,
A 20 legszebb hely a bolygón - Vérvörös vizek és tarka kőtengerek

Meredek sziklák, szikrázóan kék, vagy éppen vérvörös vizek és tarka kőtengerek: bolygón telis-tele van természeti csodákkal, melyektől elakad a lélegzetünk. Szerintünk ez a 20 legszebb pontja, amit ha tehetnénk, egytől egyig felkeresnénk.

1. Angel-vízesés, Venezuela

Venezuelát szinte elárasztják a természeti csodák, de ezek közül is kiemelkedik az Angel-, vagy Angyal-vízesés, ami a világ legmagasabb vízesése. 979 méteres kaszkádja az UNESCO által védett Canaima Nemzeti Parkban található.

A Canaima messze az ország legnépszerűbb látványossága, maga a vízesés pedig olyan mesébe illó, hogy a Pixar animátorai ezt a helyszínt használták a Fel! című animációs filmben látható Paradicsom-vízesés inspirációjaként.

AliceNerr/depsoitphotos.com

2. Atacama sivatag, Chile

Ábrándoztál már valaha arról, milyen lehet a Hold felszínén sétálni? A chilei Atacama-sivatagban található Valle de la Luna-ba tsokkal rövidebb az út, ám az élmény hasonló lehet.

Az erózió az évek során egyenletlen hegycsúcsokat, száraz folyómedreket és és holdbéli tájat hagytak maguk után.

A kies táj fölé nyúló égbolt semmi földi dologhoz nem fogható látványt nyújt az ide látogató utazónak.

sunsinger/depositphotos.com

3. Arashiyama bambuszerdő, Japán

A Kyoto külvárosában levő bambusz ligetet különleges ragyogás lengi körül, a fák pedig a földről nézve úgy tűnnek, mintha a végtelenig nyúlnának.

És nem csak a szemet gyönyörködteti a látvány, az élmény akár a vizuális világon is túllép: 1996-ban a japán Környezetvédelmi Minisztérium az itt felsorolt hangokat – a fa recsegése, a levelek rezgése – a 100 legjobb japán hangkép közé sorolta.

Szóval ha már kigyönyörködted magad, érdemes csak megállni az erdő közepén, és becsukni kicsit a szemedet.

Patryc_Kosmidec/depositphotos.com

4. Azori-szigetek, Portugália

Nagyjából 150 kilométerre Lisszabon partjaitól ez a portugál szigetcsoport egyetlen fényképével is meggyőzhet arról, hogy érdemes nekivágni az útnak, és felkeresni a páratlan földeket.

A zöldellő völgyek, meredek sziklák az óceánok partján, kék hortenzia sorok és a vízesések sora az Azori-szigeteket felfedezésre érdemes paradicsommá teszik – csak érj oda előbb, mint a többiek, hiszen ez a gyönyörű hely szinte mindenkinek ott szerepel a bakancslistáján.

Ruigsantoz/depositphotos.com

5. Banff Nemzeti Park, Kanada

Kanada egyik legszebb helyszíne, a Banff Nemzeti Park Sziklás-hegységre nyíló lenyűgöző kilátásnak és a rendszeres felbukkanó vadon élő állatoknak köszönheti páratlan hangulatát.

A park rengeteg gyönyörű taváról ismert, otthont ad például a híres a Louise-tónak, a Moraine-tónak és a jeges Minnewanka-tónak, egyik ragyogóbb és kristálytisztább, mint a másik.

JamesWheeler/depositphotos.com

6. Boracay, Fülöp-szigetek

Homokos partjaival és megunhatatlan naplementéivel nem nehéz belátni, miért választotta egy turisztikai magazin olvasóközönsége Boracayt a világ legszebb szigetének.

Jó híre sajnos túl gyorsan terjedt, és ez már éppen azt veszélyeztette, ami miatt a sziget olyan népszerű: természeti kincseit. Emiatt a szigetet egy időre lezárták, hogy rehabilitálni tudják, azóta pedig csak limitált számú látogatót engednek be minden nap.

Javarman/depositphotos.com

7. Kappadókia, Törökország

Kappadókia, egy török térség, ahol egész várost faragtak a sziklák oldalába, ez pedig már önmagában hihetetlenné teszi a helyet. De amikor a hőlégballonok beborítják itt az égboltot, szépsége tényleg szinte valószínűtlenné válik.

fotoall/depositphotos.com

8. Disko-öböl, Grönland

Grönland vidéke jeges, titokzatos és a bolygó egyik legszebb természeti szépsége. A Disko-öböl tökéletesen illusztrálja a sziget érintetlenségének csábítását lenyűgöző jéghegyével, bájos parti településeivel és azzal, ahogy a púpos bálnák újra és újra megtörik a végtelen vízfelszín tükörsimaságát.

mtellioglu/depositphotos.com

9. Galápagos-szigetek, Ecuador

Ugye nem kell magyaráznunk, miért került fel a Galápagos-szigetek a listánkra? Aki megteheti, annak nem szabad kihagynia, hogy életében legalább egyszer felkeresse ezt a tájat, ahol a magas fűben dinoszauruszszerű óriás teknősök sétálnak. A körutazás határozottan a szigetek felfedezésének egyik legjobb módja.

A Celebrity Cruise's Xpedition csak 100 utast szállít és éjjeli előadásokat is tart a Galápagos Nemzeti Park természettudósai bevonásával.

jcraft5/depositphotos.com

10. Grand Canyon, Arizona

A Grand Canyon Nemzeti Park a modern világ hét csodájának egyike, és nem véletlenül.

A park legnépszerűbb pontjain, például a Patkó kanyarban és a Déli peremén páratlan kilátás nyílik a sivatagra, a Navajo nemzet sziklás hegyvidékére, sőt akár egy-egy vízesésre is.

vwalakte/depositphotos.com

Fókuszban

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

3 óriási tévhit a hurutos köhögéssel kapcsolatban

Okos tetőablak: együtt a kényelem és a funkció