Kora nyári kiruccanások – A legjobb városlátogatások Európában

Marity Mira
Írta: ,
Kora nyári kiruccanások – A legjobb városlátogatások Európában

Vannak a megszokott városlátogató úti célok – aztán vannak azok, amelyek még mindig kuriózumnak számítanak, amelyekről kevesebbet mesélnek a bédekkerek, és amelyeket emiatt még inkább érdemes felfedezni. Ajánlónkat aszerint állítottuk össze, hogy fapados járatokkal könnyen megközelíthetőek legyenek, és akár egy élvezetes minivakáció helyszíneként is tökéletesen megfeleljenek.

Európa legnagyobb plázsán, a spanyol Costa Blanca-n fekszik Alicante, ahol a mediterrán nyaralóhely laza hangulata ötvöződik a nagyvárosi bulizós atmoszférával.

A város felett magasodó Benacantil-hegyen trónol a Szent Borbála kastély, ahonnan káprázatos panoráma tárul az utazó elé.

Innen szinte minden út az öbölhöz vezet, ahol a történelmi jelentőségű kikötő van.

A tenger kincseivel, mártogatósokkal, zöldségekkel tömött tapas tálakat itt érdemes kipróbálni, hogy aztán a fehérhomokos partok jól felszerelt strandjain ejtőzhessünk egész nap.

 

Ha Faroba utazol, akkor bizony a tenger helyett az Atlanti-óceánba lógathatod a lábadat a sekélyvizű strandokon.

Portugália legdélebbi pontján, a Ria Formosa lagúna édeni természetvédelmi területén fekszik a kisváros, ami a dúsgazdag Cordobai Kalifátus pompás kultúráját tükrözi.

A történelmi óváros, a Centro Historico jelentős részén sétálóutcák futnak keresztül, a mór stílusú kikötő hangulatos kioszkjai pedig folyton csábítanak a hűsölésre és egy jeges frappé szürcsölgetésére.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv