Szeretsz enni? 5 város, ahol a legjobbak a helyi fogások

Zabolai Margit
Írta: ,
Szeretsz enni? 5 város, ahol a legjobbak a helyi fogások

Kép forrása: unsplash

Nem lehetek én az egyetlen, aki már a repülőn azt nézegeti az úti könyvben, hogy leszállás előtt hol fog először enni. Ha a nyaralásból te is a helyi fogásokat, a hangulatos éttermeket vagy a jó borokat élvezed leginkább, akkor ezeket a városokat vedd fel a bakancslistádra!

Egy város, ahol a francia, afrikai, karibi és spanyol konyha keveredik, biztos, hogy nem lesz unalmas egy gasztrorajongó számára.

A beignets tulajdonképpen a fánkhoz hasonlít, rengeteg porcukorral a tetején, a flambírozott banánhoz vanília fagylaltot tálalnak, a garnélarákot számtalan módon készítik el, a gofrikhoz és szendvicsekhez amerikai léptékű feltét jár, a fánkok krémesek és szószosak, a csirke pedig mindenhol fűszeres és roppanós.

Ha pedig mindez nem lenne elég, New Orleans kiváló vendéglátásáról is híres, így biztos, hogy a mennyei fogások és óriási adagok mellett szívélyes hangulattal is várnak majd az éttermekben.

Nem is kétséges, hogy egy olasz várossal kezdünk, hiszen az ételeknek, az étkezésnek hatalmas szerepe van az olasz kultúrában.

A toszkán tájakon a legkisebb kávézókban és büfékben is isteni fogásokat ehetsz, de érdemes ellátogatni a helyi piacokra is friss zöldségekért és gyümölcsökért, olajbogyóért vagy érlelt balzsamecetért.

Az olívaolajat egyébként itt szinte minden tájegységen másképpen készítik, és esküsznek rá, hogy az övék az igazi: van karcos, szűretlen és lágy, selymes ízű is, érdemes mindet megkóstolni, és ha rajongasz a helyi finomságokért, a borókabogyóval fűszerezett vaddisznópörköltet semmi esetre se hagyd ki!