Képek a Paradicsomból! A 7 legfestőibb tengerpart a nagyvilágban

Sándor Alexandra
Írta: ,
Képek a Paradicsomból! A 7 legfestőibb tengerpart a nagyvilágban

Hawaii-tól kezdve az Indiai-óceán közepén keresztül New York-ig bemutatjuk, hogy milyen káprázatos tengerpartok várnak rád a National Geographic válogatása alapján. Vigyázat: cikkük elolvasása erőteljes vágyakozást eredményezhet!

Seychelle-szigetek

A „szesell”-nek ejtendő, szigetekből és korallzátonyokból álló földi paradicsom csak 1976-ban vívta ki függetlenségét az Egyesült Királyságtól, de azóta is kiválóan fenntartja magát a turizmusból.

Érdekessége, hogy egyik szomszédja sincs hozzá ezer kilométernél közelebb.

A szigetek alapkőzete gránit, ami vízcseppekkel borítva igazán különleges látványt nyújt az Egyenlítőhöz közeli pazar naplementében.

Az említett tengerpartok szerencsére olyan közkedvelt turistacélpontnak számítanak, hogy egészen biztosan nem kell kommunikációs problémával szembesülnöd, ha angolul vagy más világnyelven meg tudod értetni magad.

Langkawi, Malajzia

A meseszép partszakasz egy apró szigetvilág egyik földdarabján található, mely 30 km hosszan nyúlik az Andamán-tengerbe.

A thai határhoz közeli terület kétharmadát erdő borítja, és tulajdonképpen bármelyik pontjáról fenséges kilátás nyílik a vízre.

Nemcsak a turisták, hanem az üzletemberek is odavannak érte, hiszen az egész sziget vámmentes terület.

A december, a január és a február a három legkevésbé csapadékos hónap, tehát ilyenkor érdemes a leginkább menned.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató