5 látványosság Rómában, amikről nem ír minden útikönyv

Dienes Petra
Írta: ,
5 látványosság Rómában, amikről nem ír minden útikönyv

Ha az örök városban járunk, a Colosseum, a Tervi-kút vagy a Vatikán kihagyhatatlan látványosság, azonban érdemes olyan helyekre is elmenni, ahová a turisták csak egy kisebb része látogat el. Ezek a látványosságok a nagyváros másik arcát is megmutatják, amitől csak még jobban beleszerethetünk. Induljon a római vakáció!

Parco Savello Kép forrása: travelmagma.com

Ha az Aventinuson sétálunk, ami Róma hét dombja közül az egyik, amire a város épült, akkor érdemes ellátogatnunk ebbe a csodás parkba, amit a rómaiak csak Giardino degli Aranci-nak, azaz „narancsos kertnek” neveznek.

Ez a hely azért került fel a listánkra, mert ahogy belépünk, egyből isteni narancs illat fogadja az embert és egy nagy, parkosított tér, ami tökéletes hely a romantikázásra. Hasonlóan a Gianicolohoz, a város felett helyezkedik el – bár nem olyan magasan – és gyönyörű rálátást biztosít a Teverére és a Szent Péter Bazilika dómjára is.

Akár a szerelmeddel, akár a barátaiddal vakációzol, ide mindenképp érdemes eljönni.

A római zsidónegyed közepén található épületet Augustus császár építtete és a húgáról, Octaviáról nevezte el.

A létesítmény kevésbé népszerű látványosság Rómában, pedig közel van a Zsinagógához és olyan, mintha a Colosseum egy kisebb mása lenne.

A Portico Di Ottavia a 19. század végéig Róma legnagyobb halpiacaként működött, mára viszont egy csendes hely, ami a gettó egyik legszebb látványossága is egyben.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!