5 látványosság Rómában, amikről nem írnak az útikönyvek

Dienes Petra
Írta: ,
5 látványosság Rómában, amikről nem írnak az útikönyvek

Ha az örök városban járunk, a Colosseum, a Tervi-kút vagy a Vatikán kihagyhatatlan látványosság, azonban érdemes olyan helyekre is elmenni, ahová a turisták csak egy kisebb része látogat el. Ezek a látványosságok a nagyváros másik arcát is megmutatják, amitől csak még jobban beleszerethetünk. Induljon a római vakáció!

Parco Savello Kép forrása: travelmagma.com

Ha az Aventinuson sétálunk, ami Róma hét dombja közül az egyik, amire a város épült, akkor érdemes ellátogatnunk ebbe a csodás parkba, amit a rómaiak csak Giardino degli Aranci-nak, azaz „narancsos kertnek” neveznek.

Ez a hely azért került fel a listánkra, mert ahogy belépünk, egyből isteni narancs illat fogadja az embert és egy nagy, parkosított tér, ami tökéletes hely a romantikázásra. Hasonlóan a Gianicolohoz, a város felett helyezkedik el – bár nem olyan magasan – és gyönyörű rálátást biztosít a Teverére és a Szent Péter Bazilika dómjára is.

Akár a szerelmeddel, akár a barátaiddal vakációzol, ide mindenképp érdemes eljönni.

Gianicolo Kép forrása: iphone.wallpaperswiki.com

A Gianicolo egy domb Rómában, ami a Trastevere városrésztől a Vatikánig húzódik, és nagyon közel van a város történelmi központjához.

Felérve Róma szinte egésze belátható, a panoráma pedig naplementekor a legszebb, de a lehengerlő látvány mellett a Gianicolo egy rövid történelem órával is kecsegtet.

Itt több száz szobor található, amik mind valaha élt katonák emlékeit őrzik, akik a modern kori Olaszország egyesítéséért harcoltak a 19. században. Ezek a katonák kísérik végig az utunkat az ösvények mellett, bárhová is megyünk.

Viva Italia!