Látogatás egy elfelejtett világba: Afrika

Jankovics Anna
Írta: ,
Látogatás egy elfelejtett világba: Afrika

Sok jószívű, adakozó ember van a világon. Ám folyamatosan ott a kérdés: oda megy-e a pénz, ahová azt szánják? Főleg, ha a világ másik feléről van szó, Afrikáról. A humanitárius turizmus ötvözi az egzotikus nyaralás és a humanitárius misszió elemeit. Azaz, egy olyan lehetőség, aminek kapcsán nem csak pénzzel segíthetünk – melyről látjuk, hogy biztos helyre megy –, hanem tevékenyen is részt lehet venni a segítségnyújtásban.

Különleges lehetőség

Emberi, ugyanakkor hiteles autentikus élményeket tapasztal meg az utazó. Biztonságos körülmények között ismerhet meg egy, a miénktől sokban különböző országot, kultúrát, az ott élő emberek hétköznapjait.
Láthat olyan turisztikai látványosságokat is melyek nem hozzáférhetőek a hagyományos turizmus keretein belül. Az elszállásolás az európai igényeknek megfelelő, ám biztonságos, családias hangulatú magánházaknál vagy vendégházakban és nem szállodákban történik.

Ki ne vágyna Afrikába?

Afrika, amilyen gyönyörű, legalább olyan titokzatos, és olyan veszélyes is. A résztvevők nem csak megismerkednek az ottani lakosokkal, hanem belekóstolhatnak az életükbe, hétköznapjaikba – nem a turistáknak szánt látványos, hanem a valódi afrikai életet látják, érzékelik.
Ha Afrikára gondolunk, kisarkítva látjuk, mint harmadik világot, ahol éhínség, vízhiány, iszonyatos szegénység van.

Igen, az is van, de csodálatos, élő kultúra is van, és olyan életszemléletre tehetünk szert, amit már régen elfelejtettünk: kevés dolog is elég a boldogsághoz, elégedettséghez.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv