Róma kevésbé ismert arca – Látnivalók a Kolosszeumon túl

Zabolai Margit
Írta: ,
Róma kevésbé ismert arca – Látnivalók a Kolosszeumon túl

A Kolosszeum, a Fórum, a Vatikán - néhány látnivaló, amit semmiképpen sem hagyhatsz ki, ha Rómába látogatsz. Mindezek mellett azonban még rengeteg látnivaló akad az örök városban, amelyek kevésbé ismertek, vagy éppen híresek, csak elbújnak az úti könyvekben az ikonikus épületek árnyékában. Ezek közül válogattunk.

A Sallusatino villa a Sallusatino negyedben szintén igazán lenyűgöző látványosság, ami egyszerre mutatja Róma méltóságteljes, magasztos oldalát, és azt a megkapó olasz bájt, ami miatt olyan sokan kedvelik a város közvetlen, modoros sallangoktól mentes hangulatát.

A vörös téglafalak között sétálva szinte érzed majd a történelem leheletét, a zöld fák és a zsenge fű pedig frissítően hat majd a mediterrán környezetben.

Ha valahol, akkor hát Rómában érdemes néha elhagyni a járt utat a járatlanért, mert a turistákat csalogató, hangos és harsány városi forgatagtól sokszor csak néhány saroknyira tündéri kis utcácskák, hangulatos fogadók és valóban olasz életérzés vár - az ilyen helyekre járnak a helyiek is.

Ha van nálad egy térkép, akkor ne féljetek néha magatok mögött hagyni az úti könyvek célpontjait, és fedezzétek fel magatok a várost!

A zegzugos kis utcák, a macskakövek, a kockás abrosszal lefedett abroszok talán maradandóbb élményt nyújtanak majd, mint a sokadik múzeum.

Beszélgessetek a helyiekkel, egyetek friss tésztát és igyatok toszkán borokat - ismerjétek meg Róma igazi arcát!