Róma kevésbé ismert arca – 5 látnivaló a Kolosszeumon túl

Zabolai Margit
Írta: ,
Róma kevésbé ismert arca – 5 látnivaló a Kolosszeumon túl

A Kolosszeum, a Fórum, a Vatikán - néhány látnivaló, amit semmiképpen sem hagyhatsz ki, ha Rómába látogatsz. Mindezek mellett azonban még rengeteg látnivaló akad az örök városban, amelyek kevésbé ismertek, vagy éppen híresek, csak elbújnak az úti könyvekben az ikonikus épületek árnyékában. Ezek közül válogattunk.

Sok nagyvároshoz hasonlóan Rómában is hagyománya van a hídra rögzített szerelemlakatoknak: a szerelmes párok látogatásukkor a Ponte Milvio hídra tesznek lakatot, rajta a nevükkel, majd a kulcsot a folyóba dobják - abban bízva, hogy amíg a lakat a helyén marad, a szerelmük is örök.


Giethoorn: egy kis Velence Hollandiában


Azt nem tudjuk, hogy a hatóságok mennyire értékelik ezt a szokást - Párizsban például már levágták a szerelemlakatokat, mert azok a híd stabilitását veszélyeztették - de mindenképpen romantikus gesztus ez.

Ha valahol, akkor hát Rómában érdemes néha elhagyni a járt utat a járatlanért, mert a turistákat csalogató, hangos és harsány városi forgatagtól sokszor csak néhány saroknyira tündéri kis utcácskák, hangulatos fogadók és valóban olasz életérzés vár - az ilyen helyekre járnak a helyiek is.

Ha van nálad egy térkép, akkor ne féljetek néha magatok mögött hagyni az úti könyvek célpontjait, és fedezzétek fel magatok a várost!

A zegzugos kis utcák, a macskakövek, a kockás abrosszal lefedett abroszok talán maradandóbb élményt nyújtanak majd, mint a sokadik múzeum.

Beszélgessetek a helyiekkel, egyetek friss tésztát és igyatok toszkán borokat - ismerjétek meg Róma igazi arcát!