6 különleges energiájú, gyógyító hely a világban

Írta: ,

Földünkön számos misztikus hely létezik, és vannak olyanok is, amelyeknek gyógyító erőt tulajdonítanak. A világ ezen pontjai legendásak, az ott élők gyakran szentként tisztelik ezeket a területeket, amelynek az oka, hogy nagyon különleges energiákat lehet érezni, ha ott járunk. Mutatunk neked 6 ilyen helyet, szerte a nagyvilágból.

Uluru, Ausztrália Kép forrása: flickr.com

Az Uluru, Ausztrália jelképe, a Nagy Szikla állítólag a Föld köldökcsakráján helyezkedik el, és akik itt járnak, mind arról számolnak be, hogy valóban különleges energiákat éreztek itt.

A szikla azért lett ennyire híres, mert egy hatalmas kőtömbből áll, magas oxidálódott vas összetétele miatt pedig enyűgöző rozsdás színe van.

Az ausztrál őslakosok gyógyítóként és szentként csodálják a hegyet, amelyről úgy tartja a mondás, hogy ha egy darabkáját is elvisszük, szörnyű balszerencsék érnek majd minket.

Érdekesség, hogy a nemzeti park fenntartói, amelyben a hegy található, évente rengeteg csomagot kapnak, amelyben a turisták a kődarabokat postázzák vissza.

Pamukkale, Törökország Kép forrása: flickr.com

A világ egyik legrégebbi fürdőhelye a melegvízű forrásokkal borított Pamukkale Törökországban.

A karbonátokban gazdag vizekről régóta gondolják úgy, hogy gyógyító és szépítő tulajdonságokkal rendelkeznek, már az ókorban is látogatták, mint fürdőt.

Bőrbetegségekre, asztmára és reumára is ajánlják gyógyvizét.

Pamukkale a világ természeti csodái között van, hiszen amellett, hogy gyógyító, igazán látványos is: a fehér mészkősziklákból mint medencékből bukkan ugyanis a felszínre a kékes színű forrásvíz.