Különleges Airbnb-k a világból, amelyeket te is kipróbálhatsz

Marcali Nóra
Írta: ,
Különleges Airbnb-k a világból, amelyeket te is kipróbálhatsz

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Airbnb nemcsak arra szuper lehetőség, hogy korrekt áron jó szálláshoz jussunk utazásaink során, hanem arra is, hogy bepillantsunk kicsit más kultúrák hétköznapijaiba, életmódjába. Vannak azonban olyan Airbnb-k, amelyeket inkább különleges elhelyezkedésükért, esetleg valamilyen vicces furcsaság miatt érdemes választani, hogy garantáltan felejthetetlen élménnyel térjünk haza. Íme, néhány igazán különleges Airbnb a világból!

Lakókocsi Új-Mexikóban vagy kunyhó a tengerparton?

Egy nagy sárga lakókocsi, a háttérben pedig a csodálatos hegyek. Pont, mint a filmekben, az 1954-es járgány pedig egészen biztosan garantálja hozzá a retró hangulatot is. Ha az Egyesült Államokbeli Új-Mexikóba tévednél, érdemes megállnod ennél a szállásnál Taos-ban és a lakókocsi melletti tűzrakódnál bámulni egy kicsit a csillagokat. 

Hasonló élményt nyújthat a távoli ausztáliában található kisház is a Queenslandi Sunshine Beach közelében, amely amilyen aprócska, olyan otthonos retró hawaii szörfös berendezésével. Az ágy a tetőtérben van, ahol nyitható tetőablak mellett élvezhetitek a pihentető alvást vagy nézhetitek az ausztrál égboltot, lent pedig jutott hely konyhának, fürdőszobának és nappalinak is. A lényeg persze odakint van, ahol az aprócska teraszon függőágyban élvezhetitek egymás társaságát. Igazi nászutas lakosztály, ráadásul a kisház építésnél figyeltek arra is, hogy fenntartható anyagokból készüljön.

Angol vidéki és holland modern

Nem kell a világ másik végére utaznunk, ha különleges szállásra vágyunk, a vidéki Anglia szerelmesei pedig egészen odalesznek ezért a csöpp kis házért Chalford falucskájában. A közel kétszáz éves kunyhó egy patak közelében álldogál és minden megvan benne, ami egy tökéletes vidéki pihenéshez szükségeltetik.

Bár valóban igazán kicsi, három szint is elfért benne, ráadásul csodás kert veszi körül. Fontos infó: mivel a ház régi, rendkívül alacsony a mennyezete, így magas pároknak nem ajánlják a tulajdonosok. 

Egészen más élményt nyújt a Hollandia második legnagyobb városában, Rotterdamban található különleges kockaház, csupán néhány percre a főbb látnivalóktól. A teljesen felszerelt háromszintes apartman felső szintjéről csodás kilátás nyílik a városra, de a szállás különlegességét mégis maga az épület adja, ugyanis kívül-belül kocka, vagyis a falai igazán szokatlan szögben vannak az egyes helyiségekben. Úgy fogod itt érezni magad, mint Alice csodaországban.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!