3 külföldi üdülőhely tavaszra – már most érdemes megszervezni a kiruccanást

Bodnár Alexa
Írta: ,
3 külföldi üdülőhely tavaszra – már most érdemes megszervezni a kiruccanást

Már most, télen érdemes elkezdened megszervezni a tavaszi utazást, hiszen ilyenkor még lecsaphatsz kedvezményes szállás- és repülőjegy-ajánlatokra. Ha még nincs ötleted az úti célt illetően, mi most 3 remek üdülőhelyet ajánlunk a figyelmedbe, amelyet meglátogathatsz egyedül, a barátoddal, vagy akár a barátnőiddel is egy 3-4 napos hosszú hétvége, vagy akár egy 7-10 napos üdülés keretében is.

Glasgow, Skócia

Glasgow Skócia nagyvárosa, amelyet szoktak az ország kulturális fővárosaként is emlegetni. Igazi lüktető, fiatalos úti cél, amely részben annak köszönhető, hogy a városban egy világszínvonalúan nívós egyetem működik. Évente több millió turista látogat ide, még a fővárosnál is népszerűbb, köszönhetően a számos múzeumnak, galériának, a bevásárló utcának, a remek üzleteknek, a hangulatos éttermeknek, bároknak.

3 külföldi üdülőhely tavaszra – már most érdemes megszervezni a kiruccanástA múzeumok közül a Modern Művészeti Galériát érdemes feltétlenül meglátogatni, de a Vallási Múzeum is nagyon érdekes, és a városban is jó, ha nyitott szemmel járkálsz, hiszen az építészet szintén elragadó.

Remek program, ha sétálni indulsz valamelyik parkba, a város közepén található Pollok Park például piknikezésre is kiváló. Az egyetemi városnegyedbe is tegyél egy túrát, és a Buchanan Street-et se hagyd ki, amely a legnagyobb bevásárló utca. Esti programnak tökéletes, ha benézel néhány helyi bárba, sok helyen élőzenés koncerteket is tartanak. Autóval 1,5 óra alatt át lehet utazni Edinburgh-ba, így oda is szervezhetsz egy kiruccanást.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)