5 külföldi nyaralóhely, ahová gyermekekkel is érdemes menni

Szirák Viki
Írta: ,
5 külföldi nyaralóhely, ahová gyermekekkel is érdemes menni

Ha gyerekekkel utazol külföldi vakációra, sokkal több részletre kell figyelned, mint ha csak kettesben mennétek el a férjeddel. A biztonság, a kényelem és a távolság egyaránt mérvadó, az árakról és a szórakozási lehetőségekről nem is beszélve. Szerencsére a közeli országokban is vannak bőven olyan helyek, ahol nem csak a gyerekek, de ti is nagyon jól érezhetitek magatokat.

Ha nem az a terved, hogy egész nap a strandon legyetek, hanem egyúttal várost is szeretnél nézni, Dubrovnik a tökéletes helyszín!

A tengerpart meseszép, különösen a Banje strandot imádják a látogatók, ahol nem mélyül túl gyorsan a víz, így nyugodtabb szívvel hagyhatod a gyerekeket játszani.

Ráadásul az óvárosi részből kitiltották az autókat, így nem kell a járművektől tartanod, ezért elengedheted a kezüket, hogy nézelődjenek az esti séta, fagyizás során.

Azonban babakocsival érdemes kétszer is meggondolni, hova mentek be, mert a belsőbb részeken elég sok a lépcső; az óváros külső részén viszont jobban lehet sétálgatni vele.

 

Horvátország második legnagyobb városa is szuper választás a családosoknak vakációzás szempontjából!

Az óvárosban kevesebb lépcső található, mint Dubrovnik esetében, és biztos, hogy a gyermekek is imádni fogják az egyedi hangulatot és a gyönyörű kilátást.

A városban található egy szuper játszótér is, a Zvoncac park, ami egy dinoszaurusz tematikájú játszótér, így biztos, hogy unatkozni nem fognak egy kicsit sem, miközben ti is megpihenhettek a természetközeli környezetben.

A strandok esetében szintén az a helyzet áll fenn, hogy nem azonnal mélyülnek, így tudnak játszadozni ők is.

Érdemes viszont kevésbé felkapott strandot választani, mert a nagy melegben óriási a tömeg.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató