10 csodálatos középkori kastély, amiket muszáj látnod

Scheftsik Tamás
Írta: , Frissítve:
10 csodálatos középkori kastély, amiket muszáj látnod

Nemcsak a történelem szerelmeseinek, de azoknak is kiváló kirándulóhelyeket jelentenek a középkori kastélyok, akik csupán az épületek szépségében szeretnének elmerülni.

Az épület helyén egykor egy fából épült kastély állt, mely a Rákóczyak tulajdonát képezte. Ma azonban igazán gyönyörű, különleges kőépület található itt, Munkácstól északkeletre.

A kastély az asztronómia jegyében épült ezért jelentőséggel bír, hogy összesen 365 ablaka (napok), 52 helyisége (hetek), 12 bejárata (hónapok), és 4 tornya (évszakok) van. Természetesen, mint a legtöbb esetben, a palotát itt is csodálatos, 50 hektáros park veszi körül, mely angolkert stílusban lett kialakítva.

A Brassótól 40 kilométerre található épület Erdély legszebb kastélya. Romantikus kinézete és belső tereinek lélegzetelállító kialakítása e felől nem is hagy semmi kétséget.

A festményekkel, intarziákkal és fényűző bútorokkal berendezett szobáknak akkoriban nagyon különleges kelléke is volt, ez pedig a villanyáram.

Olyannyira ritkaság volt ez a fajta energiaellátás, hogy az épületet Európában először rendelkezett ilyennel, valamint a létrehozásához szükséges külön villamos erőművel. A kastélyhoz tartozik egy vadászház, amely az egyetlen terület, ami nem látogatható, mivel az elnöki rezidenciaként üzemel. Az elkészült remekmű teljes területe a hozzáépítéseknek köszönhetően 3200 négyzetméter, 160 szobával és 30 fürdőszobával is rendelkezik.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?