10 csodálatos középkori kastély, amiket muszáj élőben is látnod

Scheftsik Tamás
Írta: ,
10 csodálatos középkori kastély, amiket muszáj élőben is látnod

Nemcsak a történelem szerelmeseinek, de azoknak is kiváló kirándulóhelyeket jelentenek a középkori kastélyok, akik csupán az épületek szépségében szeretnének elmerülni.

A Fertődön található épületegyüttes csodálatos látványvilággal várja a látogatókat. A barokk díszudvarral kezdjük a nézelődést, hiszen gyakorlatilag egy teljes napot is rászánhatnánk a csodálatos kertre, ahol külön említést érdemel a kovácsoltvas kapu, valamint a központi szökőkút.

Magában az épületben gazdagon díszített szobák egész sorát találhatjuk, mindegyikben egy-egy műremek cserépkályhával. A nemesek és koronás fők mellett, olyan híres személyek is megfordultak a falak között, mint az Esterházyak alkalmazásában aktív zeneszerzői tevékenységének felét itt eltöltő Joseph Haydn.

A Brassótól 40 kilométerre található épület Erdély legszebb kastélya. Romantikus kinézete és belső tereinek lélegzetelállító kialakítása e felől nem is hagy semmi kétséget.

A festményekkel, intarziákkal és fényűző bútorokkal berendezett szobáknak akkoriban nagyon különleges kelléke is volt, ez pedig a villanyáram.

Olyannyira ritkaság volt ez a fajta energiaellátás, hogy az épületet Európában először rendelkezett ilyennel, valamint a létrehozásához szükséges külön villamos erőművel. A kastélyhoz tartozik egy vadászház, amely az egyetlen terület, ami nem látogatható, mivel az elnöki rezidenciaként üzemel. Az elkészült remekmű teljes területe a hozzáépítéseknek köszönhetően 3200 négyzetméter, 160 szobával és 30 fürdőszobával is rendelkezik.

Legolvasottabb cikkek

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton