5 dolog, amit mindenképpen nézz meg, ha Kotorban nyaralsz

Bodnár Alexa
Írta: ,

Az elmúlt 1-2 évben egyre népszerűbb nyaralóhellyé vált Montenegró, amit tekintve a gazdag kultúrát, a baráti árakat és az elérhető közelségben található tengerpartokat teljesen meg lehet érteni, és ekkor még nem is említettük az elragadó természetet. Montenegrón belül az egyik legjobb célpont Kotor és a Kotori-öböl, amely egy hosszabb nyaraláshoz is tartogathat számos érdekességet és látnivalót. Ezek közül ajánlunk most neked ötöt, ha te is ellátogatnál ide.

Ahogy megérkezel Kotorba, amit először észreveszel, hogy maga az óváros városfalakkal van bekerítve, de a várost körbeölelő hegyeken is hatalmas falak feszülnek, hosszú lépcsősorok övezik be a hegyeket, amelyekhez egy-egy erőd és templom is kapcsolódik.

Kotor város védelmét szolgálták egykor ezek az erődfalak, amelyek ma az egyik legfontosabb turistalátványosságot jelentik. Érdemes akár egy egész napot arra áldozni, hogy a hegyi lépcsőket megmásszuk, hiszen a kilátás egyszerűen bármi mással összehasonlíthatatlan.

Érdemes reggel indulnod az útra, hogy ne a legnagyobb melegben mászd meg a lépcsőket. Készülj bő folyadékkal, ha erre a túrára adod a fejed, és ne hagyd otthon a fotógépedet sem!

Kotor legtöbb szálláshelye az óvárosban található, amelyet a hatalmas várfalak ölelnek körbe.

Az óváros olyan, mint egy kőből épült labirintus, ahol az első napokban nem tudhatod, mikor melyik térre bukkansz ki, mikor botlasz bele valamilyen látnivalóba.

A reggeli órák, illetve a kora estiek a legalkalmasabbak arra, hogy tegyél itt egy hosszú sétát, hiszen ilyenkor nyüzsög a legkevesebb turista a szűk utcákon.

A mediterrán hatás leginkább itt érezhető a térségben, az óváros egy igazi kis ékszerdoboz, boltokkal, látnivalókkal és hangulatos éttermekkel.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!